nedjelja, 10. rujna 2017.

Najukusnija verzija čuvene markiza torte: Čokoladno kremasto neodoljiva!





Potrebno:
7 jaja
250g putera
250g šećera u prahu
200g čokolade za kuvanje
3 kašike ekstrakta ruma
Mleko
2 pakovanja piškota (4 table)
2 kesice šlaga


Priprema:

Odvojte od 7 jaja žumanca i belanca. Od belanca umutite sneg i stavite u frižider. U žumanca stavite 250g šećera u prahu i dobro umutite. Dodajte ceo puter. Otopite čokoladu, pa dodajte u umućena žumanca i čokoladu. Sipajte u fil jedno 3 kašike ruma da lepo zamiriše, to možete i po soptvenom ukusu, nećete pogrešiti.
Kada ste to sve lepo umutili, u tu smesu dodajte i prethodno umućena belanca iz frižidera i na najsporijoj brzini umutite fil.

U okruglu činiju standardne velićine (kao za salatu) obložite folijom. U malo ugrejanog mleka, potapajte piškotu po piškotu i redajte po obodu činije. Kada celu površinu prekrikjete piškotama, izlijte fil i poravnajte. Zatvorite činiju i fil sa piškotama i stavite da se torta stegne. Potrebno je 2-3 sata.
Izvadite tortu iz frižidera, prevrnite je na veći tanjir. skinite foliju. Umutite šlag od dve kesice šlaga i premažite ili ukrasite tortu po želji.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar