Potrebno:
850-900 gr krompira45 gr maslaca
150 gr griza
100 gr brašna
1 jaje
1 kašičica soli
mrvice – za uvaljati
1 jaje
1 kašičica soli
mrvice – za uvaljati
Priprema :
Pripremite krompir kao kada pripremate pire krompir.Propasirajte i dodajte maslac,pa ostavite da se prohladi.
U ohlađeno dodajte i preostale sastojke pa zamijesite smjesu.
Valjati smjesu na mrvicama i praviti duguljasti oblik.
Režite ga kao za njoke — 5 cm dužine i promjera oko 2 cm (možete i veće po vašoj želji).
Kroketi će se dodatno napuhati tokom pečenja.
Tijesto je savršeno i lagano se valja.
Kada ih nasiječete dodatno ih malo oblikujte rukama.
Pecite ih u šerpi u dubokom ulju.
Poslužite ih po želji sa namazom ili umakom.
Dobit ćete oko 80 savršenih kroketa.
Ukoliko ih ne pojedete sve moguće ih je zalediti te poslužiti ponovo.
Prijatno!
Tijesto je savršeno i lagano se valja.
Kada ih nasiječete dodatno ih malo oblikujte rukama.
Pecite ih u šerpi u dubokom ulju.
Poslužite ih po želji sa namazom ili umakom.
Dobit ćete oko 80 savršenih kroketa.
Ukoliko ih ne pojedete sve moguće ih je zalediti te poslužiti ponovo.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar