nedjelja, 10. rujna 2017.

Za pola sata dobijete čudo! Vrijedi probati- "Čudo od čokolade"









Potrebno

Za biskvit:


4 Jaja

5 dkg Šećera

20 dkg Margarina ili maslaca

10 dkg Čokolade za kuhanje

4 žlice Pšeničnog oštrog brašna

1 žlica Prašak za pecivo


Za kremu :

1/2 l Slatkog vrhnja za šlag

20-25 dkg Čokolade za kuhanje

Za preliv za biskvit :

0,5 dcl Mlijeka
Rum (po želji)

Priprema

Za biskvit:


Žumanjke i šećer umutiti, dodati rastopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka. Peći otprilike 20-25 minuta na 180°.

Za kremu :
Slatko vrhnje zagrijemo na vatri,te dodajemo čokoladu.Kuhamo tako dugo dok nam se čokolada ne otopi do kraja!

Nakon što je biskvit pečen ja ga polijem sa 1/2dcl mlijeka sa malo ruma.
Kremu prelijemo vruću po biskvitu.Krema je malo rijeđa,no nemojte da Vas to brine jer nakon što ju stavite u hladnjak stisnut će se (ja kolač ne stavljam odmah vruću u hladnjak,nemojte ni vi jer će Vam krema popucati ili se uopće neće stisnuti znači prvo treba da se ohladi na sobnoj temperaturi ).
Kolač mora odstajati barem 4-5 sati u frižideru  (najbolje preko noći) i vjerujem da ćete biti oduševljeni! 

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar