Potrebno:
Za fil sa čokoladom:
50 ml mleka
200 g šećera
1/2 margarina
100 g čokolade
200 g mlevene plazme
Za fil sa plazmom:
50 ml vode
200 g šećera
1/2 margarina
150 g kisele pavlake
200 g mlevene plazme
I još:
3 lista oblande
Priprema
Za prvi fil:
Prokuvati mleko i šećer, pa dodati margarin iseckan na kockice i čokoladu. Sve zajedno još malo prokuvati (da se otope i margarin i čokolada). Skloniti sa vatre, pa umešati mlevenu plazmu. Ovim filom (tako vrućim-odmah) namazati jedan list oblande, pa preklopiti drugim listom oblande.
Za drugi fil:
Za drugi fil:
Prokuvati vodu i šećer, pa dodati margarin iseckan na kockice i sve zajedno, još malo kuvati (dok se margarin otopi). Skloniti sa vatre, pa dodati kiselu pavlaku (prethodno kašikom umućenu) i mlevenu plazmu. Promešati da se sastojci sjedine, pa fil odmah namazati preko oblande. Preklopiti trećim listom oblande i ostaviti da se ohladi pa poslužiti .Preko oblande staviti pleh iz rerne da se fino zalijepi zadnji list .
Prijatno!