nedjelja, 3. rujna 2017.

“Grčka kraljica sa milka čokoladom ”.



Potrebno 

Za kore :

20 bjelanjaka
20 žlica šećera
8 žlica brašna
8 žlica mljevenih lješnjaka
Za fIl:
20 žumanjaka
20 žlica šećera
8 žlica brašna
1 l mlijeka
500 gr margarina
250 gr šećera u prahu
300 gr lomljenog Plazma keksa
300 gr Milka čokolade sa jagodom
100 gr lješnjaka
Dekorcija po želji

Priprema 

kora sa lješnacima 
 5 bjelanjaka izradite mikserom i čim postanu čvrsti postepeno dodavajte 5 žlica šećera.
 Dodajte 2 žlice brašna i 2 žlice mljevenih lješnjaka, te lagano sve umiješajte.
 Ulijte pripremljenu smijesu u kalup postavljen masnim papirom ( moj kalup je 26 cm).
 Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva dok lagano ne porumeni.
 Ponovite postupak još tri puta, tako da dobijete 4 kore.

 fil 

 Umutite žumanjke, šećer, brašno i malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
 U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte na laganijoj vatri dok ne postane gusto.
 Ostavite da se ohladi.
 Dodajte margarin sobne temperature koji ste predhodno izradili sa šećerom u prahu.
Umiješajte kuhačom lomljenu Plazmu, mljevene lješnjake, isjeckanu čokoladu, bitno je da je fil sasvim ohlađen da ne topi čokoladu.

Slaganje 

 Rredate kora fil sve dok nepotrosite sastojke i kremu .
 Možete ukrasiti po želji, 
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar