Potrebno
Za kore :
20 bjelanjaka
20 žlica šećera
8 žlica brašna
8 žlica mljevenih lješnjaka
20 žlica šećera
8 žlica brašna
8 žlica mljevenih lješnjaka
Za fIl:
20 žumanjaka
20 žlica šećera
8 žlica brašna
1 l mlijeka
500 gr margarina
250 gr šećera u prahu
300 gr lomljenog Plazma keksa
300 gr Milka čokolade sa jagodom
100 gr lješnjaka
Dekorcija po želji
20 žumanjaka
20 žlica šećera
8 žlica brašna
1 l mlijeka
500 gr margarina
250 gr šećera u prahu
300 gr lomljenog Plazma keksa
300 gr Milka čokolade sa jagodom
100 gr lješnjaka
Dekorcija po želji
Priprema
kora sa lješnacima
5 bjelanjaka izradite mikserom i čim postanu čvrsti postepeno dodavajte 5 žlica šećera.Dodajte 2 žlice brašna i 2 žlice mljevenih lješnjaka, te lagano sve umiješajte.
Ulijte pripremljenu smijesu u kalup postavljen masnim papirom ( moj kalup je 26 cm).
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva dok lagano ne porumeni.
Ponovite postupak još tri puta, tako da dobijete 4 kore.
fil
Umutite žumanjke, šećer, brašno i malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte na laganijoj vatri dok ne postane gusto.
Ostavite da se ohladi.
Dodajte margarin sobne temperature koji ste predhodno izradili sa šećerom u prahu.
Umiješajte kuhačom lomljenu Plazmu, mljevene lješnjake, isjeckanu čokoladu, bitno je da je fil sasvim ohlađen da ne topi čokoladu.
Slaganje
Rredate kora fil sve dok nepotrosite sastojke i kremu .Možete ukrasiti po želji,
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar