nedjelja, 3. rujna 2017.

Oblanda sa čokoladom i plazmom!


Potrebno:

Za fil sa čokoladom:

 50 ml mleka
 200 g šećera
 1/2 margarina
100 g čokolade
200 g mlevene plazme

Za fil sa plazmom:

 50 ml vode
 200 g šećera
 1/2 margarina
 150 g kisele pavlake
 200 g mlevene plazme

I još:

 3 lista oblande


Priprema

Za prvi  fil:
 Prokuvati mleko i šećer, pa dodati margarin iseckan na kockice i čokoladu. Sve zajedno još malo prokuvati (da se otope i margarin i čokolada). Skloniti sa vatre, pa umešati mlevenu plazmu. Ovim filom (tako vrućim-odmah) namazati jedan list oblande, pa preklopiti drugim listom oblande.
Za drugi fil: 
Prokuvati vodu i šećer, pa dodati margarin iseckan na kockice i sve zajedno, još malo kuvati (dok se margarin otopi). Skloniti sa vatre, pa dodati kiselu pavlaku (prethodno kašikom umućenu) i mlevenu plazmu. Promešati da se sastojci sjedine, pa fil odmah namazati preko oblande. Preklopiti trećim listom oblande i ostaviti da se ohladi pa poslužiti .Preko oblande staviti pleh iz rerne da se fino zalijepi zadnji list .
Prijatno!





Nema komentara:

Objavi komentar