Potrebno
Za podlogu:
20 dag šećera
8 žlica vode
2 žlice ruma
1 vrećica vanilija šećera
20 dag mljevenih oraha
15 dag mljevenog keksa
25 dag maslaca ili margarina
1/2 čokolade za kuhanje
4-5 kom banana
Za kremu:
4 žumanjka
4 žlice šećera
1 vrećica vanilija šećera
6 žlica brašna
1/2 l mlijeka
10 dag mljevenih oraha
25 dag maslaca ili margarina
1/2 l vrhnja za šlag
1/2 čokolade za ukras
Priprema
Za podlogu:
Šećer, vaniliju, rum i vodu prokuhati do vrenja ( kao za bajaderu), maknuti sa vatre te otopiti maslac ( ili margarin ), i čokoladu. Kad se sve dobro otopi dodati mljevene orahe i keks.
Smjesu vruću izliti u kalup koji smo malo namastili i posuli mljevenim keksom.
Neka se podloga dobro ohladi
Na podlogu složiti banane uokolo po podlozi.
Malo nakapati limunovim sokom, da banane ne potamne.
Za kremu:
Umutiti žumanjke sa oba šećera, dodati brašno te zakuhati u vrelom mlijeku. U hladnu kremu dodati izmućeni maslac ili margarin i samljevene orahe.
Preko banana premazati kremu.
Izmutiti vrhnje za šlag te namazati tortu dok je još u kalupu, da zadrži oblik. Tek tada nožem lagano odvojiti tortu od obruča
Namazati tortu i okolo te je ukrasiti preostalom čokoladom.
Ja sam otopila čokoladu, te pravila ukrase na papiru za pečenje!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar