Potrebno
Za kore:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
na vrh noža praškaza pecivo
Za kremu:
250 ml slatke pavlake, slatko vrhnje, vrhnje za šlag
1 krem fix ( učvršćivač )
2 pune kašike meda
1 vanilin šećer ili limun šećer, a može i malo limunovog soka, ko voli
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
na vrh noža praškaza pecivo
Za kremu:
250 ml slatke pavlake, slatko vrhnje, vrhnje za šlag
1 krem fix ( učvršćivač )
2 pune kašike meda
1 vanilin šećer ili limun šećer, a može i malo limunovog soka, ko voli
Priprema
Za koru:
Ulupati belanca u čvrst sneg.
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer, sve sjediniti.
Dodati 3 kašike belanaca pa polako sjediniti varjačom, pa dodati ostatak belanaca pa opet sjediniti.
Istresti sve u obložen veliki pleh od rerne i staviti da se peče 10 minuta u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Pečen biskvit ohladiti i preseći po sredini, da se dobiju dve manje kore od kojih će jedna biti gore a druga dole.
Ulupati belanca u čvrst sneg.
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer, sve sjediniti.
Dodati 3 kašike belanaca pa polako sjediniti varjačom, pa dodati ostatak belanaca pa opet sjediniti.
Istresti sve u obložen veliki pleh od rerne i staviti da se peče 10 minuta u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Pečen biskvit ohladiti i preseći po sredini, da se dobiju dve manje kore od kojih će jedna biti gore a druga dole.
Za kremu:
Pomešati pavlaku/vrhnje sa slag fixom pa umutiti.
Zatimd odati vanilin šećer, limun šećer ili limunov sok i med i sve sjediniti.
Naneti sve na prvu koru i poklopiti drugom.
Ostaviti u frižider 2 – 3h, pa služiti.
Koru možete peći u manjem plehu pa rezati vodoravno.
Pomešati pavlaku/vrhnje sa slag fixom pa umutiti.
Zatimd odati vanilin šećer, limun šećer ili limunov sok i med i sve sjediniti.
Naneti sve na prvu koru i poklopiti drugom.
Ostaviti u frižider 2 – 3h, pa služiti.
Koru možete peći u manjem plehu pa rezati vodoravno.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar