nedjelja, 3. rujna 2017.

Brze jaffa kocke sa čokoladnom muss kremom,jaffa keksima i kakao biskvitom…



Potrebno:

Za koru  (kalup 24 cm):
90 g glatkog brašna
3 poravnate žličice praška za
pecivo
prstohvat soli
30 g kakaa u prahu
1 jaje
60 ml ulja
70 g šećera+ 1 vanilin burbon
šećer
100 g kiselog vrhnja
100 ml vruće vode
2 žličice nescafe gold kave
ribana korica 1 naranče

Za kremu:
100 g tamne čokolade 60-70%
kakaa
100 ml soka od naranče(može i
mlijeko)
20 g maslaca
300 ml vrhnja za šlag
Čokoladna glazura:
100g tamne čokolade
200 ml vrhnja za šlag
ribana korica naranče
I još:
15 kom jaffa keksa
đem od marelice

Priprema:



1. Za koru  prosijte sve suhe sastojke,osim nescafe. Napravite udubinu u sredini i
uljevajte sve mokre sastojke osim vruće vode. Sjedinite smjesu mikserom polako
miksajući na najnižoj brzini. U vrućoj vodi razmutite nescafe. Dodajte u smjesu u
tankom mlazu uz stalno miksanje na najnižoj brzini. Ulijte u namašćen ili pek papirom
obložen kalup. Pecite na 180C-20 minuta. Ostavite 5 minuta u ugašenoj pećnici. Izvadite
i ostavite 5 minuta u kalupu. Izvadite iz kalupa i stavite u frižider na hlađenje.
Ohlađeu koru  premažite đemom od marelice.
2. Za kremu u soku rastopite čokoladu na laganoj vatri uz miješanje. Maknite sa vatre i u
vruće dodajte maslac. Ohladite na mlako. U posudu za miksanje ulijte vrhnje za šlag. Uz
miksanje na najnižoj brzini uljevajte mlaku čokoladu u vrhnje u tankom mlazu. Miksajte
kratko da se čokolada i šlag povežu. Dobit ćete laganu kremu. Tanki sloj kreme
premažite preko kore  samo da izravnate podlogu na koju ćete slagati kekse. Kekse
kratko umaćite u mješavinu mlijeka i ruma. Slažite ih tako da čokoladni dio okrenut
prema dolje. Premažite ostatkom kreme i stavite na hlađenje dok krema ne očvrsne.
3. Kad se krema stisne prelijte kolač čokoladnom glazurom. Za glazuru u vrhnju rastopite
čokoladu na laganoj vatri. Sklonite sa vatre i po želji dodajte ribanu koricu naranče.
Prelijte glazuru po kremi. Ja sam slagala kolač u obruču.
Ohladite pa poslužite .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar