nedjelja, 3. rujna 2017.

Novi Jaffa kolač zaista odličan





Potrebno
Za koru:

3 kom. jaja
2 kašike praska za pecivo
1 paketic Vanilin šećer u prahu
100 ml. mlijeka
180 gr. brasno
2 kašike gorkog kakaa
150 gr. secera


Za kremu:
450 ml. vrhnje za slag
300 gr. jaffa keksi
4 Kašika  pekmeza od kruske
jos
100 gr. cokolade
50 ml. vrhnje za slag


Priprema :

U podudu u kojoj ce te mutiti,stavite bjelanca miksajte dok zapjeni  dodajte ostatak secera te produzite miksati dok dobijete cvrst sneg.Namalite brzinu na najmanje,pa dodavajte zumanca jedno po jedno dok se sve sajedini.
Stalno miksajuci dodajte ulje u tankom mlazu,te potom mlijeko.Kada se sve povezalo,iskljuciti mikser,te dodajte brasno pomesano sa praskom za pecivo te rucno varjacom izmjesajte dok se sve lepo poveze i sajedini.
Pleh 15×35 oblozite pek papirom.Masu podelite na dva dela.Istresite jednu polovicu mase,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 180 stepeni nekih 10-ak minuta.Najbolje proverite cackalicom dali je kora pecena.
U drugu polovinu mase,dodajte kakao,te sve lepo izmesajte dok se sajedini.Kada je zuta kora pecena,izlijte i drugu koru te ispecite koru na istoj temperaturi.

Vrhnje za slag umutite u cvrst sneg.

Kada su kore ohlađene,na tacnu za torte,stavite prvo zutu koru.Premazite koru sa 2 kašike pekmeza.Povrh pekmeza,stavite slag kolko da pokrijete sav pekmez.
Potom naredajte jaffa kekse,te ponovo nanijeti slag,kolko da pokrijete kekse.
Sad stavite tamnu koru.I nju premazite ostatkom pekmeza.Potom stavite slaga kolko da pokrije pekmez,pa naredzajte jaffa kekse,te ponovo ostatak slaga.Zagladite povrsinu i strane sa slagom.
Ostavite kolac u frižider da se ohladi nekih sat vremena.


U posudu stavite natrganu cokoladu i vrhnje za slag,te otopite na niskoj vatri dok se otopi.Ostavite neka se prohladi glazura,te polijte cokoladu povrh kolaca.
Ostavite u frižider  jos 15-20 minuta da se glazura stegne,te potom secite kolac na kocke,te posluzite.

Prijatno !



Nema komentara:

Objavi komentar