nedjelja, 3. rujna 2017.

Švedska torta od badema




Potrebno:


 100 g badema narezanih na listiće
 200 g mljevenih badema
 4 jaja
 220 g šećera
 100 ml slatkog vrhnja
 250 g omekšalog maslaca

Priprema:


100 g listića badema raširite po papiru za pečenje i u rerni malo popržite (pazite da vam ne izgori)
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
žumanjke sa 80 g šećera i 100 ml slatkog vrhnja stavite u šerpicu i na laganoj vatri sa žicom stalno miješajte dok se ne počne zgušnjavati  ne smije provriti !
Maslac u malim komadićima mikserom umiješajte u kremu. Maslac i krema moraju biti podjednake temperature!Kremu stavite na hladno.
Kad se krema zgusnila, ohladite ju u ledenoj vodi uz neprestalno miješanje.
Za koru 
Rernu uključite na 175 stupnjeva.
Bjelanjke čvrsto ulupajte uz dodavanje 120 g šećera. Polako i postepeno umiješajte 200 g mljevenih badema.
Na papirom obloženoj tepsiji iz rerne od tijesta oblikujte pravokutnik , otprilike 35*25 cm.
Pecite oko 15 min na 175 stupnjeva.
Na papir za pečenje pospite ostatak šećera i pečeni biskvit na njega preokrenite. Skinite lagano papir i pustite da se ohladi .
Prerežite na dva jednaka dijela.
Jednu koru premažite sa jednom trećinom kreme, stavite drugu koru i cijeli kolač premažite kremom.
Pospite preprženim listićima badema .
Ohladite u frižideru bar 3 sata do služenja .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar