Potrebno
Za koru:
4 jaja4 kašika šećer a2 kašike brašna 2 kašike gustin 2 kašike ulja1 dl mleko
Za vanila fil:1 l mleko
4 jaja 6 kašika šećer
1 vanilin šećer 6 kašika brašno 3 kašike gustin
prsohvat soli
Fil od kupina300 ml slatka pavlaka200 g kupina
Priprema
Za koru;
Belanca odvojiti od žumanaca, a potom i umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Postepeno dodavati žumanca i ulje u tankom mlazu, neprekidno muteći mikserom. Na kraju dodati brašno i gustin, pa polako promešati varjačom. Smesu izliti u tepsiju premazanu uljem i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Pečenu koru izbockati čačkalicom i poprskati mlekom.
Za vanila fil :
U mleko dodati umućena žumanca sa 4 kašike šećera, so, vanilu, brašno i gustin, te umutiti žicom. Zagrevati na umerenoj temperaturi povremeno mešajući dok ne proključa, a potom neprekidno mešati dok se ne zgusne. Belanca umutiti u čvrst šam, postepeno dodajući 2 kašike šećera.
Vruću smesu sa žumancima sjediniti sa šamom od belanaca i polako promešati varjačom. Vruć fil preliti preko kore i poravnati, pa ostaviti da se stegne.
U mleko dodati umućena žumanca sa 4 kašike šećera, so, vanilu, brašno i gustin, te umutiti žicom. Zagrevati na umerenoj temperaturi povremeno mešajući dok ne proključa, a potom neprekidno mešati dok se ne zgusne. Belanca umutiti u čvrst šam, postepeno dodajući 2 kašike šećera.
Vruću smesu sa žumancima sjediniti sa šamom od belanaca i polako promešati varjačom. Vruć fil preliti preko kore i poravnati, pa ostaviti da se stegne.
Za fil od kupina :
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a zatim postepeno dodavati kupine neprekidno muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa. Fil od kupina premazati preko ohlađenog fila od vanile.
Dekorisati kupinama,ohladiti u frižideru seći na kocke i poslužiti.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a zatim postepeno dodavati kupine neprekidno muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa. Fil od kupina premazati preko ohlađenog fila od vanile.
Dekorisati kupinama,ohladiti u frižideru seći na kocke i poslužiti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar