-
250 gr brasna
1 jaje
2,5 dcl tekuceg jogurta
1/2 kasicice sode bikarbone
1/2 kasicice praska za pecivo
1 kasicica soli
petak, 29. prosinca 2017.
Brza pizza bez kvasca i čekanja dizanja tijesta …
Brza keks torta…Dok skuhate kafu i ona je gotova!!
-
400g.keksa
150g.turskog keksa
500ml.mleka
2pudinga ukus karamel
125g.margarina ili putera
150g.šećera
50g.bele čokolade
50g.crne čokolade(ili 3kašike čokolade u prahu)
Brza jafa torta s eurokremom
9 dl kisele vode,
300 grama mlevenog Plazma keksa,
300 grama jafa keksa,
50 grama eurokrema.
PRIPREMA Za prvu koru umutiti 200 grama šlaga, 3 dl hladne kisele vode i dodati 300 grama mlevenog keksa pa sve dobro izmešati. Druga kora se pravi isto kao i prva kora, samo umesto mlevenog keksa dodati seckani jafa keks. Treća kora se pravi isto kao i prva i druga kora, ali umesto keksa treba dodati eurokrem. Pre služenja tortu ukrasiti po želji.
PRIPREMA Za prvu koru umutiti 200 grama šlaga, 3 dl hladne kisele vode i dodati 300 grama mlevenog keksa pa sve dobro izmešati. Druga kora se pravi isto kao i prva kora, samo umesto mlevenog keksa dodati seckani jafa keks. Treća kora se pravi isto kao i prva i druga kora, ali umesto keksa treba dodati eurokrem. Pre služenja tortu ukrasiti po želji.
Brza čokoladna torta na vašem stolu za 30 minuta!!
-
500 gr cokolada
100 gr maslac
100 gr sećer
4 kom jaja
sećer u prahu
Bounty kuglice
Boja žumanca je važna: Znate li koje je jaje snijela zdrava koka?
Bogata moto keks poslastica
Potrebni sastojci: BISKVIT
-
2 jaja
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
pola praška za pecivo
4 kašike šećera
100 gr mljevenih oraha
4-5 kašika brašn
-
1 puding od vanilije
28 kom moto keksa
500 ml vrhnja za šlag
1 želatina u vrećici
500 ml mlijeka (za puding)
4 kašike šećera (za puding)
četvrtak, 28. prosinca 2017.
Bijeli kuglof
-
250gr putera
200gr šećera
1 kesica vanilin šećera
4 jaja
so
-
400gr brašna
1 kesica praška za pecivo
150ml mleka
100gr mlevenog badema
1 limun
1 belanaca
200gr šećera u prahu
1 kašičica limunovog soka
70gr seckanog pistaća
Bijeli kolac!
Potrebno:
-
4 jaja
- 5dl.cvrstog jogurta
- 125g. maslaca
- 500g. griza /sto sitnijeg/
- 1 vanili secer
- 1 prasak za pecivo
200g. secera
-
3/4l. vode
500g. secera
1 limun sok
100g. kokosovog brasna
Oduševite svoje mališane sa :Zlatnim pudingom !
Potrebno :
1 jabuka
1 kruška
kašičica cimeta
2 kašike šećera
kašičica vanilin šećera
1 puding od vanilije
3+1 dl vode
Za dekoraciju :
po želji slatko vrhnje sa malo lješnjaka ili oraha
Priprema:
Oljuštite jabuku i krušku i isecite na komadiće. Prokuvajte 3 dl vode sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom i u tome pet minuta kuvajte izrezano voće. Izvadite voće iz tečnosti da se malo procedi, pa ga razdelite u četiri posudice. U decilitar vode dobro razmutite prašak za puding, sipajte u tečnost u kojoj se kuvalo voće. Kuvajte kratko da se zgusne. Razlijte kuvani puding u čaše preko voća i ostavite da se ohladi.
Ukrasite po želji umućenim slatkim vrhnjem .
Ohlađeni pudin poslužite .
Prijatno!
Francuska hit poslastica :Popelini !
Potrebno :
Za krofne
200 ml vode
100 g putera
130 g brašna
4 jaja
1 kašičica šećera
prstohvat soli
Za čokoladno punjenje
300 g crne čokolade
100 g mlečne čokolade
200 ml slatke pavlake
4 kašike šećera
1 kašika ulja
Priprema:
U šerpu stavite i izmešajte vodu, maslac, so i šećer. Sve kuvajte na laganoj vatri dok ne provri, pa sklonite sa vatre. Zatim pažljivo dodajte brašno, pa vratite na šporet i mešajte dok testo ne počne da se odvaja od zidova šerpe. Kada se smesa ohladi, dodajte jaja, jedno po jedno. Kašičicom uzimajte testo i spuštajte u pleh. Pleh na kojem pečete krofnice obavezno prekrijte papirom za pečenje.
Prvih 15 minuta pecite na 220 stepeni, zatim narednih deset na 190 stepeni. Kada se krofne ohlade spremne su za punjenje. Pomešajte sve sastojke za čokoladni preliv i kuvajte ga tri-četiri minuta, dok ne dobijete gustinu meda. Ovom mešavinom napunite krofne pomoću šprica. Ostatak čokoladnog preliva prelijte preko krofni.
Prijatno !
Vojvođanski gulaš!
Potrebno :
500 g junećeg mesa,
4 glavice crnog luka,
1 šargarepa,
1 paštrnak,
2 čehna bijelog luka,
1 paprika, ulje,
1 dl soka od paradajza,
50 ml crnog vina,
lovorov list,
suvi biljni začin,
so, biber,
peršunov list
Za knedle 2 jajeta, brašno, ulje, so
Priprema:
Izmutite jaja sa malo soli, dodajte ulje i brašna po potrebi kako biste dobili knedle srednje tvrdoće. Crni i beli luk isecite na rebarca, propržite na malo ulja, pa dodajte sitno iseckanu šargarepu, paštrnak i meso isečeno na kockice. Nalijte malo vode i krčkajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj kuvanja sipajte vino, sok od paradajza i začinite po želji. Kašikom oblikujte knedle, stavljajte ih u gulaš i kuvajte zajedno sve još 10 minuta.
Poslužiti toplo .
Prijatno !
Prijedlog za ručak :Sočna jagnjetina sa krompirom !
Potrebno :
2 kg jagnjetine,
800 g krompira,
2 mrkve,
luk u ploškama,
60 ml maslinovog ulja,
so, biber,
3 grančice svežeg ruzmarina,
kašičica origana
Priprema:
U vatrostalnu posudu stavite jagnjetinu moze i u komadu ili icijecite na veće komadiće , krompir isječen na željene komade ne take mrkvu ako je sitnija moze i čitave ili samo popolovit i isjeć na veće krugove , i luk isječen na veće komade. Poprskajte uljem i začinite sa malo soli i bibera. Pospite ruzmarinom i origanom.
Poklopite ili stavite alu foliju i kuvajte u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena. Često zalivajte s malo vode pred kraj skinite poklopac ili foliju puste da malo zarudi dobije zlatnu rumenu boju . Poslužite vruće.
Prijatno!
Pretplati se na:
Postovi (Atom)