četvrtak, 28. prosinca 2017.

Oduševite svoje mališane sa :Zlatnim pudingom !



Potrebno :

1 jabuka
1 kruška
kašičica cimeta
2 kašike šećera
kašičica vanilin šećera
1 puding od vanilije
3+1 dl vode

Za dekoraciju :

po želji slatko vrhnje sa malo lješnjaka ili oraha

Priprema:

Oljuštite jabuku i krušku i isecite na komadiće. Prokuvajte 3 dl vode sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom i u tome pet minuta kuvajte izrezano voće. Izvadite voće iz tečnosti da se malo procedi, pa ga razdelite u četiri posudice. U decilitar vode dobro razmutite prašak za puding, sipajte u tečnost u kojoj se kuvalo voće. Kuvajte kratko da se zgusne. Razlijte kuvani puding u čaše preko voća i ostavite da se ohladi.

Ukrasite po želji umućenim slatkim vrhnjem .

Ohlađeni pudin poslužite .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar