Potrebno :
1 jabuka
1 kruška
kašičica cimeta
2 kašike šećera
kašičica vanilin šećera
1 puding od vanilije
3+1 dl vode
Za dekoraciju :
po želji slatko vrhnje sa malo lješnjaka ili oraha
Priprema:
Oljuštite jabuku i krušku i isecite na komadiće. Prokuvajte 3 dl vode sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom i u tome pet minuta kuvajte izrezano voće. Izvadite voće iz tečnosti da se malo procedi, pa ga razdelite u četiri posudice. U decilitar vode dobro razmutite prašak za puding, sipajte u tečnost u kojoj se kuvalo voće. Kuvajte kratko da se zgusne. Razlijte kuvani puding u čaše preko voća i ostavite da se ohladi.
Ukrasite po želji umućenim slatkim vrhnjem .
Ohlađeni pudin poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar