četvrtak, 28. prosinca 2017.

Francuska hit poslastica :Popelini !



Potrebno :

Za krofne

200 ml vode
100 g putera
130 g brašna
4 jaja
1 kašičica šećera
prstohvat soli

Za čokoladno punjenje
300 g crne čokolade
100 g mlečne čokolade
200 ml slatke pavlake
4 kašike šećera
1 kašika ulja

Priprema:

U šerpu stavite i izmešajte vodu, maslac, so i šećer. Sve kuvajte na laganoj vatri dok ne provri, pa sklonite sa vatre. Zatim pažljivo dodajte brašno, pa vratite na šporet i mešajte dok testo ne počne da se odvaja od zidova šerpe. Kada se smesa ohladi, dodajte jaja, jedno po jedno. Kašičicom uzimajte testo i spuštajte u pleh. Pleh na kojem pečete krofnice obavezno prekrijte papirom za pečenje.
Prvih 15 minuta pecite na 220 stepeni, zatim narednih deset na 190 stepeni. Kada se krofne ohlade spremne su za punjenje. Pomešajte sve sastojke za čokoladni preliv i kuvajte ga tri-četiri minuta, dok ne dobijete gustinu meda. Ovom mešavinom napunite krofne pomoću šprica. Ostatak čokoladnog preliva prelijte preko krofni.

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar