četvrtak, 28. prosinca 2017.

Vojvođanski gulaš!



Potrebno :

500 g junećeg mesa,

4 glavice crnog luka,

1 šargarepa,

1 paštrnak,

2 čehna bijelog luka,

1 paprika, ulje,

1 dl soka od paradajza,

50 ml crnog vina,

lovorov list,

suvi biljni začin,

so, biber,

peršunov list

Za knedle 2 jajeta, brašno, ulje, so

Priprema:

Izmutite jaja sa malo soli, dodajte ulje i brašna po potrebi kako biste dobili knedle srednje tvrdoće. Crni i beli luk isecite na rebarca, propržite na malo ulja, pa dodajte sitno iseckanu šargarepu, paštrnak i meso isečeno na kockice. Nalijte malo vode i krčkajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj kuvanja sipajte vino, sok od paradajza i začinite po želji. Kašikom oblikujte knedle, stavljajte ih u gulaš i kuvajte zajedno sve još 10 minuta.

Poslužiti toplo .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar