Potrebno :
500 g junećeg mesa,
4 glavice crnog luka,
1 šargarepa,
1 paštrnak,
2 čehna bijelog luka,
1 paprika, ulje,
1 dl soka od paradajza,
50 ml crnog vina,
lovorov list,
suvi biljni začin,
so, biber,
peršunov list
Za knedle 2 jajeta, brašno, ulje, so
Priprema:
Izmutite jaja sa malo soli, dodajte ulje i brašna po potrebi kako biste dobili knedle srednje tvrdoće. Crni i beli luk isecite na rebarca, propržite na malo ulja, pa dodajte sitno iseckanu šargarepu, paštrnak i meso isečeno na kockice. Nalijte malo vode i krčkajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj kuvanja sipajte vino, sok od paradajza i začinite po želji. Kašikom oblikujte knedle, stavljajte ih u gulaš i kuvajte zajedno sve još 10 minuta.
Poslužiti toplo .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar