četvrtak, 28. prosinca 2017.

Prijedlog za ručak :Sočna jagnjetina sa krompirom !



Potrebno :

2 kg jagnjetine,

800 g krompira,

2 mrkve,

luk u ploškama,

60 ml maslinovog ulja,

so, biber,

3 grančice svežeg ruzmarina,

kašičica origana

Priprema:

U vatrostalnu posudu stavite jagnjetinu moze i u komadu ili icijecite na veće komadiće , krompir isječen na željene komade ne take mrkvu ako je sitnija moze i čitave ili samo popolovit i isjeć na veće krugove , i luk isječen na veće komade. Poprskajte uljem i začinite sa malo soli i bibera. Pospite ruzmarinom i origanom.
Poklopite ili stavite alu foliju i kuvajte u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena. Često zalivajte s malo vode pred kraj skinite poklopac ili foliju puste da malo zarudi dobije zlatnu rumenu boju . Poslužite vruće.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar