Potrebno:
250 g brašna
6 kašika šećera
malo soli
malo soli
vanilin šećer
4 jaja
60 g putera
svježe crno grožđe
Priprema:
Umijesite tiesto od 250 g brašna, četiri kašike šećera i malo soli. Dodajte celo jaje, dva žumanca i 60 g putera. Tijesto dobro umijesite, potom ga rastanjite oklagijom i stavite u podmazan pleh. Po tijestu pospite zrna svežeg grožđa, pospite ih šećerom, pa pitu pecite u rerni zagrijanoj na 200stepeni . Zasebno umutite čvrst snijeg od tri bjelanca, dodajte jedno žumance i dvije kašike šećera sa malo vanilinog šećera, malo brašna, pa zajedno sve dobro zamutite. Ovaj fil sipajte preko tijesta, vratite pitu u rernu, još malo je zapecite i izvadite. Kad se ohladi, kolač isijecite na kocke i pospite šećerom u prahu pa poslužite .
4 jaja
60 g putera
svježe crno grožđe
Priprema:
Umijesite tiesto od 250 g brašna, četiri kašike šećera i malo soli. Dodajte celo jaje, dva žumanca i 60 g putera. Tijesto dobro umijesite, potom ga rastanjite oklagijom i stavite u podmazan pleh. Po tijestu pospite zrna svežeg grožđa, pospite ih šećerom, pa pitu pecite u rerni zagrijanoj na 200stepeni . Zasebno umutite čvrst snijeg od tri bjelanca, dodajte jedno žumance i dvije kašike šećera sa malo vanilinog šećera, malo brašna, pa zajedno sve dobro zamutite. Ovaj fil sipajte preko tijesta, vratite pitu u rernu, još malo je zapecite i izvadite. Kad se ohladi, kolač isijecite na kocke i pospite šećerom u prahu pa poslužite .
Prijatno!