Potrebno
Za tamno tijesto:
150 g mlevenih lešnika
200 g brašna
240 g putera
120 g šećera
4 kašike kakao praha
2 kašike šlaga
Za kokos tijesto:
400 g kokosa
200 g kandiranih trešanja
50 g suvih višanja
400 ml šlaga sa ukusom kokosa
3 kašike gustina
30 ml belog ruma
200 g slatke pavlake
2 kesice vanilin šećera
2 kesice šlag fiksa
Za glazuru:
300 g crne čokolade
nekoliko kapi ulja
Priprema
Ztamno tijesto :Sve sastojke za tamno testo izmiksajte, napravite jufku, umotajte u foliju i ostavite u frižideru. Posle 30 minuta testo razvijte oklagijom, stavite u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
U međuvremenu, zagrejte kokos šlag, dodajte gustin, 50 ml vode, sitno seckane višnje i kuvajte minut, uz stalno mešanje. Sipajte rum i kokos, još kratko prokuvajte, sklonite s ringle, ohladite i dodajte seckane trešnje.
Slatku pavlaku umutite sa vanilom i šlag fiksom, umešajte u kokos krem, nafilujte koru i ohladite dva sata u frižideru.
Čokoladu otopite na pari sa malo ulja, prelijte ohlađen kolač.Sačekajte da se glazura ohladi isecite na kocke ili šnite i servirajte.
U međuvremenu, zagrejte kokos šlag, dodajte gustin, 50 ml vode, sitno seckane višnje i kuvajte minut, uz stalno mešanje. Sipajte rum i kokos, još kratko prokuvajte, sklonite s ringle, ohladite i dodajte seckane trešnje.
Slatku pavlaku umutite sa vanilom i šlag fiksom, umešajte u kokos krem, nafilujte koru i ohladite dva sata u frižideru.
Čokoladu otopite na pari sa malo ulja, prelijte ohlađen kolač.Sačekajte da se glazura ohladi isecite na kocke ili šnite i servirajte.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar