Potrebno
Za koru:
12 belanaca
12 kašika šećera
3 kašike prezle
1 kašika brašna
150 g pečenog mlevenog lešnika
Za fil I
12 žumanaca
12 kašika šećera
6 kašika gustina
5 dl mleka
250 g margarina
100 g bele čokolade
Za fil II
350 g šlaga
kisele vode po potrebi
250 g pečenog mlevenog lešnika
100 g čokolade za kuvanje
Za dekoraciju
50 g čokolade za kuvanje
50 g bele čokolade
Priprema
Za koru:
Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve dok se šećer ne otopi.
Dodati prezle, brašno, mlevene lešnike i polako promešati.
Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Za fil I:
U manju šerpu sipati mleko i kuvati dok ne proključa.
Posebno umutiti žumanca, šećer i gustin. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
U ohlađenu smesu dodati margarin i umutiti mikserom. Potom dodati rendanu belu čokoladu i polako promešati.
Za fil II:
Umutiti čvrst šlag sa odgovarajućom količinom kisele vode. Dodati mlevene lešnike, rendanu crnu čokoladu i polako promešati
Slaganje:
Pečenu koru premazati filom I, zatim naneti fil II i ravnomerno rasporediti.
Posuti rendanom belom i crnom čokoladom, ostaviti da se ohladi i iseći na štangle pa poslužiti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar