petak, 29. prosinca 2017.

Čokoladice sa mentol punjenjem





Potrebno:
 500 gr šećera u prahu 
 300 gr čokolade za kuhanje 
 110 ml kukuruznog sirupa 
 1 kašika ulja 1
 1 kašičica ekstrakta mente
 1 kašičice soli
Priprema :
 Puter sobne temperature umutite sa kukuruznim sirupom i ekstratkom mentola. Dodajite malo po malo šećera u prahu dok ne dobijete tvrdu smjesu koju možete razvući oklagijom. Razvucite na radnoj površini i kalupom vadite male krugove. Ostavite u frižideru par sati. Čokoladu za kuhanje otopite sa uljem pa u nju umačite mentol. Ostavite da se ohladi u frižideru dok se čokolada ne stisne.

Čarolija savršenih ukusa koji se stapaju :Čokoladna torta sa Malinama!



  Potrebno:

 Za kore: 2 jaja 300 gr šećera 1 kesica vanilin šećera 125 gr istopljena margarina 100 gr kakaa 200 gr brašna 2 dcl jogurta 1 kesica praška za pecivo 2 dcl vruće nes kafe

Fil I: 500 gr malina 200 gr šećera 2 dcl vode 1 puding od maline

Fil II: 200 gr šlag kreme u prahu 2 dcl vode 200 gr čokolade 2 dcl kisele pavlake

Priprema:

 Umutiti 2 jaja sa 300 gr šećera i 1 kesicom vanilin šećera. Dodati 125 gr istopljena margarina, 2 dcl jogurta, 100 gr kakaa, 200 gr brašna i 1 prašak za pecivo. Sve dobro umutiti i dodati 2 dcl vruće nes kafe. Masu staviti u pleh obima 26 cm, prethodno obložen papirom. Koru peći na 180 stepeni. Kad se kora ispeče i dobro ohladi, vodoravno je izrežemo na 3 dela. 
Fil I: U posudu staviti 500 gr malina, 200 gr šećera i 1 dcl vode. Sve skupa prokuvati da se šećer istopi pa dodati 1 puding od maline umućen sa 1 dcl vode. Kuvati dok se ne zgusne. Topao puding naneti ravnomerno na sve tri kopre i ostaviti da se ohladi.
 Fil II: Umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl vode, dodati 200 gr istopljene čojkolade i 2 dcl kisele pavlake. Sve dobro umutiti i filovati tortu. Kora na kojoj je sloj od malina, fil II, Kora, fil II i tako redom. Tortu ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se fino stegne, a potom je seci na parcad i sluziti. 
Prijatno!

Crno bijela simfonija– Predivan kolač!





Potrebno :
Za Biskvit 200 grama brašna 250 grama šečera 2 jaja 100 grama kakaa 2,5 dcl jogurta 100 ml ulja 2,5 dcl vruće kave ili nescafea 1 1/2 čajna žličica sode bikarbone džem po želji (poželjno je da bude kiselkastiji)

Za mus : 300 grama bijele čokolade 3 dcl vrhnja za šlag

Priprema :
Prosijte sve suhe sastojke. Jaja pomješajte sa šećerom pjenasto pa dodajte sve ostale sastojke. Smjesu stavite u kalup 20×30 cm. Pecite na 180 stupnjeva oko 40 min. Vruć kolač premažite džemom. Nekoliko sati prije, rastopite čokoladu sa vrhnjem za šlag pa stavite u frižider da se dobro ohladi. Hladno izmiksajte u šlag. Premažite ohlađen kolač i stavite ga u frižider da se još dobro sve ohladi i stisne.
Prijatno!

Cheesecake! Ovo je toliko dobro da ne možete prestati jesti :)





Potrebno: 200 g maslaca 300 g mlevenog plazma keksa 5-6 kašika hladnog mleka 1/2 litre slatke pavlake 250 g šećera u prahu 450 g krem sira 2 kesice vanilin šećera 1 kesica želatina 1 kesica krem fixa 500 g svežih jagoda (može bilo koje voće) 5 kašika šećera 1 kesica želatina

Priprema: 

1. Omekšali maslac,mleko i plazma keks dobro sjedinite pa obložite dno kalupa i stranice do pola.Stavite u frižider da odstoji sat vremena. 2. Slatku pavlaku umutite dobro a zatim dodajte krem sir,šećer u prahu i krem fix. 3. Želatin pripremite prema uputstvu iz kesice pa ga dodajte u fil sa sirom.Sve zajedno dobro promešajte pa ga nanesite preko kore. 4. Na kraju jagode prokuvajte sa šećerom i sa 1 dl vode.Tome na kraju dodajte jedan pripremljen želatin i dobro promešajte.Kada se ohladi prelite ga preko kolača.Stavite u frižider da se dobro stegne.
Prijatno!

Cheesecake sa grisom i voćem!



Ukusan i brz kolač bez puno muke. 

Potrebno:
  1 kg svježeg sira 
  130 grama slatkog vrhnja 
 100 grama Pšeničnog grisa
  250 grama šećera
  4 jaja 
130 grama ulja 
1/2 kg voća po želji
Za dekoraciju :
 1/2 l vrhnja za šlag


Priprema:
 1. Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom pa lagano dodati sve ostale sastojke. 2. Pretresti smjesu u kalup 20×30 cm pa dodajte voće izrezano na kockice. Pecite na 180 stupnjeva oko 50 min. Na ohlađen kolač  možete premazati šlag ili samo ukrasite šlagom onda smanjte količinu šlaga .
Prijatno !

Cheesecake Brownies





Potrebno: 
Za bijeli dio: 500 gr krem sira 100g šećera 1 jaje 1 šolja sitno sjeckane bijele čokolade

Za crni dio: 1 šolja sitno sjeckane čokolade za kuhanje pola šolje šećera 2 jaja pola šolje brašna pola praška za pecivo na vrh kašičice soli 150 gr putera

Priprema :
 svijetli dio: Pomiješajte krem sir sa šećerom i jajetom pa mutite dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte 1 šolju čokolade i ostavite sa strane. Tamni dio Na pari otopite puter i čokoladu pa pomiješajte sa pola šolje šećera, jajima brašnom praškom za pecivom i solju. Polovinu smjese uspite u tepsiju, pospite krem sirom i zalijte ostatkom čokoladne smjese. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 25 minuta. Prijatno !

Cappucino šnite – Za rođendansku torutu najbolja!!



  


Potrebno:
Biskvit 6 jaja 6 žlica šećera 3,5 žlice oštrog brašna 2 žlice kakaa 1/4 žličice praška za pecivo 60 g tostiranih mljevenih badema malo ruma za natapanje biskvita (po želji) 
Ganache krema 200 ml slatkog vrhnja 200 g kvalitetne tamne čokolade 
Cappuccino krema 700 ml mlijeka 2 pudinga s okusom vanilije 2 žlice škrobnog brašna 3 žlice šećera 1 Bourbon valinin šećer 100 g bijele čokolade 2,5 žlice instant cappuccina 50 ml toplog mlijeka 150 g maslaca 

Priprema
 Za Biskvit Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke pjenasto istucite sa šećerom. Brašno, kakao, prašak za pecivo i bademe pomiješajte te ih polako dodajte smjesi jaja i šećera. Na kraju nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu uspite u veliki pleh (od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 15 min. Pečeni biskvit oštrim nožem odvojite od rubova kalupa i izvadite ga na rešetku ili čistu krpu i ohladite. Zatim pažljivo odstranite papir za pečenje i biskvit po širini prerežite na tri jednaka dijela.
 Ganache krema 
Čokoladu razlomite na manje komade i stavite u posudu. Slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja, a zatim ga prelijte preko čokolade. Smjesu miješajte sve dok se čokolada sasvim ne otopi i dok ne postane homogena. # Kremu stavite u hladnjak na 2 sata da stisne, a zatim je dobro izradite električnim mikserom. 
Cappuccino krema U posudi pomiješajte puding, škrobno brašno, vanilin šećer i nekoliko žlica mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom pa mu dodajte smjesu pudinga. Miješajte na laganoj vatri do se ne zgusne. Zatim ubacite usitnjenu bijelu čokoladu i cappuccino koji ste otopili u 50 ml toplog mlijeka. Sve zajedno kuhajte dok se čokolada sasvim ne otopi, a zatim maknite s vatre i ohladite. U ohlađenu kremu dodajte pjenasto umućen maslac i sve zajedno dobro izradite električnim mikserom. Prvu trećinu bisvita poškropite sa malo ruma i premažite ga polovicom cappuccino kreme. Na kremu položite drugu trećinu biskvita, poškropite ga rumom i premažite ostatkom cappuccino kreme te poklopitom zadnjim biskvitom. Cijeli kolač premažite ganache kremom i po želji ukrasite bijelom čokoladom. POSLUZIVANJE Kolač je tako mekan i sočan da se jednostavno topi u ustima. Oni koji su ga probali rekoše da mi je ovo najbolja kreacija do sada. I ja se moram složiti s njima

Brzi plazma kolač


Kada vam se jeden nešto slatko, kremasto, a brzo odlično će doći ovaj brzi kolač. Plazma nije isključiva, može da se koristi i bilo koji keks koji imate kod kuće, pa čak i mleveni, da se posipa deblji sloj. Sastojci:
    600 ml mleka 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake 3 kašike šećera ( ili po ukusu ) 80 gr margarina 100 ml slatke pavlake 300 gr plazma keksa malo mleka za umakanje keksa
Priprema: Podeliti keks na tri jednaka dela, gomile, pa što vam preostane ( 2 – 4 kom ) ostaviti za donji red. Ili raspodeliti na tri dela keks koji imate. Umutiti puding, šećer i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Kada provri zakuvati puding i mešati. Kada se zgusnulo skloniti sa vatre, dodati iseckan margarin i mešati dok se sve ne sjedini, zatim dodati neumućenu slatku pavlaku ( tako u tečnom stanju ) i opet mešati dok se ne sjedini. U kalup staviti kesu pa staviti nekoliko kašika fila, premazati, pa zatim poslagati red plazma keksa umočenog u mleko. Odmah sipati deo fila, opet red keksa i preostali fil. Odgore red plazma keksa i to ona veća gomila. Zamotati preko ostakom kese koja viri i staviti u frižider. Može da se jede posle sat ipo, dva, ali najbolje bi bilo da odleži do ujutro ( ali to kod nas nije bio slučaj ) moglo je da se jede isto veče/ noć…šta zna glad kad je ponoć ;) Prijatno!

Brzi kolač sa bundevom

Potrebno je:
    4 jajeta, 250 g šećera, 450 g pirea od bundeve, 250 ml ulja, 250 g oštrog brašna, dve kašičice praška za pecivo, dve kašičice cimeta, kašičica sode bikarbone, kašičica soli, prah šećer
. Skuvajte bundevu, napravite pire sa štapnim mikserom i ohladite. Jaja i šećer penasto umutite. Dodajte pire od bundeve i ulje. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, sodu i cimet pa lagano bez previše mešanja sjedinite sa smesom od bundeve. Smesu sipajte u podmazanu tepsiju i pecite oko 45 minuta. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.

Brzi kolač sa bananama koji će vas ostavit bez daha!!


Sastojci: Kora
    6 jaja 100 g šećera 3 kašike vode 50 g brašna 15 g kakaoa 1 prašak za pecivo
Fil
    4 dl mleka 4 kašike brašna 100 g šećera 100 g čokolade 200 g putera
Dekoracija
    4 banane 5 dl slatke pavlake
Priprema: Kora 1. Penasto umutite jaja, postepeno dodajući šećer. 2. Dodajte mlaku vodu, kakao i brašno pomešano s praškom za pecivo, pa sve dobro sjedinite. 3. Dobijenu smesu sipajte u odgovarajuću tepsiju obloženu pek-papirom i pecite na 180°C 30 minuta. Fil 1. Brašno i šećer izmutite u 1,5 dl hladnog mleka, a preostalo mleko ostavite da provri. 2. Posebno izlomite čokoladu na kocke, pa dodajte u ključalo mleko i mešajte dok se ne otopi. 3. Zatim sipajte umućenu smesu od mleka, brašna i šećera i mešajte dok se ne zgusne. 4. Ostavite da se ohladi, a zatim sjedinite s umućenim puterom. Finalni postupak 1. Na ohlađenu koru sipajte čokoladni fil pa odozgo poređajte kolutove banana. 2. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i premažite preko voća. Ostavite da se ohladi i stegne, pa isecite na kocke.

Brzi čokoladni užitak!





Za biskvit :3 jogurta 270 g glatkog brašna 220 g šećera 100 ml ulja 25 g kakaa 2 žličice sode bikarbone

Za kremu : 150 g maslaca 170 g čokolade sa visokim udjelom kakaa 100 g šećera 120 ml mlijeka Recept – Brzi čokoladni užitak
Priprema :
Priprema biskvita Pomiješajte brašno sa sodom bikarbonom. U posudi električnim mikserom umutite jogurt, šećer, ulje i kakao. Dodajte brašno i nastavite mutiti. Lim za pečenje (20×30 cm) obložite pek papirom. Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta. Biskvit nakon pečenja ostavite da se ohladi.
 Priprema kreme Maslac rastopite na pari i maknite sa vatre. U maslac dodajte komadiće čokolade, šećer i mlijeko. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom i ostavite da se stisne nekoliko sati u frižideru prije serviranja.Prijatno !

Brze lisnate kiflice po receptu moje prijateljice iz Makedonije..





Potrebno : 
1kg brasno 
2 jaja+1 za premazivanje 
2 kvasca 
1/2 mleko 
12 kašika masloo
, 2 kafeni kašika sol, 
1 kašike šećer,
susam, 
1 margarin

Priprema: 1.Sve stavat  sostojke i mesi meko testo,se ostava da kisni 15minuti,te deli na 5 dela 2.sve razviti   kora se premaze  sa margarin 3.i se vika kako rolad,da otstoi 10 minuta 4.se rasukuva kora i se seci na triagolnici ,se stava sirenje i se vitkat kiflici,se premackuvat so jajce i se posipuvat so susam.Se ostavat malku da nadojdi,i se pecat vo zgrejana rerna na 200c 5.pred pecenje…Prijatno i uzivajtee!!!

Brze krofne iz rerne: Narastu ogromne, bez pečenja u dubokom ulju!


Te velike, mekane i iznutra šuplje loptice posute šećerom u prahu svima su omiljene, ali priprema tradiconalnih krofni nije nimalo jednostavna. Tu je i dio sa prženjem u dubokom ulju, što nije zdravo, a stajanje uz šporet jako je naporno, piše “Stil“… Zato smo za vas pronašli recept za preukusne krofne iz rerne, koje se prave duplo brže, a ukus je fantastičan Sastojci:
    40 g svežeg kvasca, 900 g oštrog brašna + oko 100 g mehkog za premesivanje i oblikovaje, 4 cijela jaja, 300 ml jogurta, 200 ml vode, 150 gr šećera + oko 150 da se uvaljaju krofnice, 150 g margarina + 100 za premazivanje.