Potrebno
Za tijesto:
250 ml vode
50 gr margarina
25 gr šećera
150 gr brašna
40 gr gustina
4 jaja
50 gr margarina
25 gr šećera
150 gr brašna
40 gr gustina
4 jaja
Za Sirup:
500ml vode
500 gr šećera
1 vrećica vanilin šećera
500 gr šećera
1 vrećica vanilin šećera
Priprema:
U šerpu na vatri stavimo vodu. šećer i margarin i pustimo da provrije. Sklonimo sa vatre i dodamo brašno zajedno sa gustinom. Ako ne želite raditi sa gustinom , zamijenite ga sa brašnom. Mješati smjesu dok se ne pođe odvajati od posude i pustimo da se ohladi.
U ohlađenu masu dodamo jedno po jedno jaje mješajući mikserom da se bolje sjedini. Kad je smjesa gotova, prebaciti je u vreću za ukrašavanje torti ili tulumbar ako ga imate, i sa nastavkom za tulumbe istiskujte oblike u mlako ulje.
Pazite da ne pretjerate jer uduplaju svoju veličinu tokom prženja. Pržite ih na mlakoj vatri svaki put istiskajući u mlako ulje.
Kad su pečeni, prebacite ih odmah u sirup, sačekajte malo dok upiju sirup i premjestite u drugu posudu gdje ćete ih čuvati.
Za Šećerni sirup:
Prokuhati na vatri vodu i šećer oko 10 minuta i pustiti da se ohladi u potpunosti.
Uživajte u slasnom zalogaju .
Prijatno!