Potrebno:
1 list oblande
Za podlogu :
400 g šećera
300 ml vode
200 g margarina
100 g čokolade
500 g mlevenog keksa
100 g mlevenih oraha
Za Fil:
150 g šećera
200 ml vode
1 pomorandža (zamrznuta)
50 g margarina
200 g mlevenih oraha
200 g mlevenog keksa
Za Glazuru:
150 g čokolade
6 kašika ulja
Priprema :
Za podlogu
U šerpi kuvati šećer i vodu. Kad se šećer rastopi, dodati kockice margarina i čokolade pa mešati da se sjedine. Skloniti sud s ringle i sipati mleveni keks i orahe.
Kad se dobijena smesa prohladi, ravnomerno je naneti na hrapavu stranu lista oblande.
U šerpi kuvati šećer i vodu. Kad se šećer rastopi, dodati kockice margarina i čokolade pa mešati da se sjedine. Skloniti sud s ringle i sipati mleveni keks i orahe.
Kad se dobijena smesa prohladi, ravnomerno je naneti na hrapavu stranu lista oblande.
Za Fil
Špinovati šećer i vodu 5-6 minuta od momenta ključanja, pa dodati margarin da se rastopi i skloniti sud sa vatre. Umešati mlevene orahe i mleveni keks. Zamrznutu pomorandžu sitno narendati i sjediniti je s filom od oraha.
Topao fil naneti preko podloge . Ostaviti da se rashladi i stegne.
Rastopiti na pari čokoladu s uljem i preliti kolač.
Špinovati šećer i vodu 5-6 minuta od momenta ključanja, pa dodati margarin da se rastopi i skloniti sud sa vatre. Umešati mlevene orahe i mleveni keks. Zamrznutu pomorandžu sitno narendati i sjediniti je s filom od oraha.
Topao fil naneti preko podloge . Ostaviti da se rashladi i stegne.
Rastopiti na pari čokoladu s uljem i preliti kolač.
Ohladiti u frižideru sjeći na male štanglice i poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar