Potrebno
Za koru :
150 g maslaca ili margarina
200 g oštrog brašna
1/2 praška za peciva
30 g kakaa
170 g šećera
1 vanilin šećer
4 jaja
125 ml tekućeg jogurta
Za nadjev:
100 g maslaca
200 g crne čokolade
200 ml vrhnja za šlag
70 g šećera u prahu
Priprema
Za nadjev kuhajte otopite sve sastojke na laganoj vatri, povremeno promješajte. Kad dobijete glatku smjesu maknite s varte i hladite na sobnoj temperaturi.
Za koru otopite maslac i malo ohladite. Uzmite posudu od 2-3 litre s poklopcem i u nju stavite brašno, kakao, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer te promješajte. Dodajte jaja, maslac i jogurt te posudu dobro zatvorite. Protresite energično 3-4 puta po 15 sekundi.
Otvorite poklopac , kuhačom umješajte eventualne zaostatke s ruba. Ulijte u kalup 26 cm obložen pek papirom i poravnajte Pecite na 160-170 cm 30-40 min. Izvadite iz pećnice ostavite u kalupu 5 min pa izvadite, i ohladite na rešetki.Koru prerežite vodoravno da dobijete 2 kore. Jednu stavite na tacnu za posluživanje i oko nje stavi obruč.
Otvorite poklopac , kuhačom umješajte eventualne zaostatke s ruba. Ulijte u kalup 26 cm obložen pek papirom i poravnajte Pecite na 160-170 cm 30-40 min. Izvadite iz pećnice ostavite u kalupu 5 min pa izvadite, i ohladite na rešetki.Koru prerežite vodoravno da dobijete 2 kore. Jednu stavite na tacnu za posluživanje i oko nje stavi obruč.
Kremu samo promješajte kuhačom da bude maziva. Nafilati koru sa 2/3 kreme i poklopi drugom korom. Namaži ostatkom kreme i dobro ohladi pa posluži .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar