Potrebno:
Za kore
7-8 jaja
7-8 kasika secera
7-8 kasika brasna
Za fil:
5 jaja
2 stangle cokolad sa 70 % kakaa od 85 gr
250 gr margarina ili maslaca
200 gr secera
malo ruma
Za glazuru:
100 gr cokolade sa 70 % kakaa
4 kasika ulja
Prprema
Za kore :
Umutit bjelanca, dodati secer, zumanca i jos malo promutiti mikserom pa dodavati kasiku po kasiku brasna polako mijesajuci kasikom da masa ne splasne.Od ove smjese ispeći
2 kore u plehu od rerne pa ih podijeliti na 3 dijela .Obavezno stavite pek papir radi lakšeg vađenja da vam ne zalijepi ili malo više pouljite pleh pa pospite brašnom
Za fil :
Jaja umutit na pari sa secerom, dodati cokoladu i ostaviti da se prohladi. U hladan fil dodati umucen margarin ili maslac i po želji ruma.
Cokoladu istopiti i dodati joj ulje pa ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi
Slagati kore i filovati a spolja takodje premazati filom i ostaviti da se malo stegne u frizideru pa preliti glazurom i obvezno cuvati u frizideru.
Ova glazura ima malo vise ulja nego obicno ali zbog toga ne puca u toku rezanjaPrijatno!
Jaja umutit na pari sa secerom, dodati cokoladu i ostaviti da se prohladi. U hladan fil dodati umucen margarin ili maslac i po želji ruma.
Cokoladu istopiti i dodati joj ulje pa ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi
Slagati kore i filovati a spolja takodje premazati filom i ostaviti da se malo stegne u frizideru pa preliti glazurom i obvezno cuvati u frizideru.
Ova glazura ima malo vise ulja nego obicno ali zbog toga ne puca u toku rezanjaPrijatno!