Sastojci za biskvit:
80 gr prah secera
100 gr omeksalog putera
85 gr brasna
4 jaja
na vrh noza soli
Sastojci za fil:
600 ml slatke pavlake
150 gr mlecne cokolade
50 gr secera u prahu
Za mazanje donje kore 5 kasika euro krema
Za posipanje kolaca 4 kasike cokolade u prahu
Priprema :
Belanca umutiti u cvrsto sne. U drugoj mix posudi umutiti zumanca sa secerom u prahu. Potom dodati prasak za pecivo, puter, dodati i brasno pa sve fino sjediniti sa mikserom. Zatim sa varjacom lagano umesati sne od belanaca. Kolac peci u cetvrtastoj tepsiji na pek papiru 25 minuta na 200 C. Gotovu koru preseci po sirini, da se dobiju dve iste korice. Donju koricu premazati eurokremom,a gornju koricu iseci na parcad 5 cm.
Priprema kreme:
Cokoladu otopiti na pari i ohladiti. Zatim u posudi umutiti slatku pavlaku sa secerom pa u to dodati rastopljenu, ohladjenu cokoladu. Fil rasporediti na koru koja je premazana eurokremom. Preko kreme naredjati isecene kocke biskvita pa kolac staviti u frizider na hladjenje. Ohladjen kolac posuti cokoladom u prahu pa pre sluzenja kolaca iseci kocke nozem umocenim u vrelu vodu kako bi se kremko lakse sekao.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar