ponedjeljak, 11. rujna 2017.

Tiramisu u čaši sa jagodama




Potrebno:
1 dcl kapucina
nekoliko kapi arome ruma
piskote
250 gr krem sira (mascarpone,philadelphija,abc)
3 jaja
3 kasike secera
1 vanil secer
1 kasika limunovog soka, 

jagode po želji 

Priprema:

Odvojiti zumanca od bjelanaca.
Bjelanca umutiti  na pari sa limunovim sokom u cvrst snijeg.
Zumanca umutiti  na pari sa secerom  i vanil secerom u blijedo zutu kremu,da se secer otopi.Ohladit obadvije kreme  .
U zumanca dodati sir i izmiksati.
Dodavati polako snijeg od bjelanaca i sjediniti lagano kasikom sa zumancima i sirom.
U zdjelice redati red kreme, red sitno sjeckanih jagoda.
Piskote namociti u kapucino pomijesan sa aromom ruma i dekorisati zdjelice.
Ohladiti i posluziti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar