Potrebno:
1 dcl kapucina
nekoliko kapi arome ruma
piskote
250 gr krem sira (mascarpone,philadelphija,abc)
3 jaja
3 kasike secera
1 vanil secer
1 kasika limunovog soka,
jagode po želji
Priprema:
Odvojiti zumanca od bjelanaca.
Bjelanca umutiti na pari sa limunovim sokom u cvrst snijeg.
Zumanca umutiti na pari sa secerom i vanil secerom u blijedo zutu kremu,da se secer otopi.Ohladit obadvije kreme .
U zumanca dodati sir i izmiksati.
Dodavati polako snijeg od bjelanaca i sjediniti lagano kasikom sa zumancima i sirom.
U zdjelice redati red kreme, red sitno sjeckanih jagoda.
Piskote namociti u kapucino pomijesan sa aromom ruma i dekorisati zdjelice.
Ohladiti i posluziti.
Priprema:
Odvojiti zumanca od bjelanaca.
Bjelanca umutiti na pari sa limunovim sokom u cvrst snijeg.
Zumanca umutiti na pari sa secerom i vanil secerom u blijedo zutu kremu,da se secer otopi.Ohladit obadvije kreme .
U zumanca dodati sir i izmiksati.
Dodavati polako snijeg od bjelanaca i sjediniti lagano kasikom sa zumancima i sirom.
U zdjelice redati red kreme, red sitno sjeckanih jagoda.
Piskote namociti u kapucino pomijesan sa aromom ruma i dekorisati zdjelice.
Ohladiti i posluziti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar