ponedjeljak, 11. rujna 2017.

Crni sočni kolač !





Potrebno:
3 case kiselog mleka
3 case secera
1 casa ulja
3 case brasna
4 kasike kakaa
1 kasicica sode bikarbone

Za preliv :


1 kasika ulja
4 kasike mleka
1 kesica kapucina( moze i bez)
70 gr margarina
3 stangle cokolade(50 gr)
3 kesice vanilin secera ( ako stavljate kapucino, samo 1)

Priprema :

Sve sastojke za kolac umutiti mikserom. Staviti u podmazan i brasnom posut pleh i peci na 200 stepeni. Proveriti cackalicom jeli peceno, ako je cista , to je to. Ne treba vise od 20 minuta do pola sata. Ohladjen kolac izbockati cackalicom i preliti vrucim prelivom.

Preliv se pravi tako sto se svi sastojci stave u serpicu i mesa se dok ne provri. Kad provri, prelije se po kolacu. 
Ohladite pa sijecite na kocke ili robove i poslužite .
Prijatno!
Napomena :
 Kao meru, koristila sam casu od jogurta, dakle 1,8 dl. 
















Nema komentara:

Objavi komentar