SASTOJCI:
Tijesto
oblatna, 2 lista
bjelanjak, 6
šećer, 200 g
mljeveni orasi, 200 g
Nadjev
žumanjak, 6
šećer, 150 g
crna kava, 5 žlica jaka
čokolada za kuhanje, 100 g
margarin, 200 g ili maslac
bjelanjak, 6
šećer, 200 g
mljeveni orasi, 200 g
Nadjev
žumanjak, 6
šećer, 150 g
crna kava, 5 žlica jaka
čokolada za kuhanje, 100 g
margarin, 200 g ili maslac
PRIPREMA:
Izraditi snijeg od bjeljanjaka i šećera. Dodati mljevene orahe i tom smjesom premazati dvije oblatne (ravna strana dolje, mazati preko rupičaste strane oblatne).
Oblatne staviti na obrnutu stranu lima za pečenje i peći na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok smjesa na oblatni ne dobije žućkastu boju.
Za nadjev je potrebno izraditi žumanjke i šećer na pari. Kada se smjesa zgusne dodati kavu i otopljenu čokoladu. Smjesa je rjeđa, no u hladnjaku se stisne. U rashlađenu smjesu dodati margarin ili maslac.
Oblatne prerezati po pola (ne po dužini, nego po širini) kako bi dobili četiri dijela. Nadjev podijelite na četiri dijela.
Oblatne namažite i slažite jednu na drugu, zadnju oblatnu ne mazati odmah nadjevom. Preko nje staviti papir za pečenje i nekim teretom pritisnuti kako bi se oblatne izravnale.
Kad se oblatna izravna, preko nje staviti nadjev i posuti orasima.
Oblatne staviti na obrnutu stranu lima za pečenje i peći na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok smjesa na oblatni ne dobije žućkastu boju.
Za nadjev je potrebno izraditi žumanjke i šećer na pari. Kada se smjesa zgusne dodati kavu i otopljenu čokoladu. Smjesa je rjeđa, no u hladnjaku se stisne. U rashlađenu smjesu dodati margarin ili maslac.
Oblatne prerezati po pola (ne po dužini, nego po širini) kako bi dobili četiri dijela. Nadjev podijelite na četiri dijela.
Oblatne namažite i slažite jednu na drugu, zadnju oblatnu ne mazati odmah nadjevom. Preko nje staviti papir za pečenje i nekim teretom pritisnuti kako bi se oblatne izravnale.
Kad se oblatna izravna, preko nje staviti nadjev i posuti orasima.
Nema komentara:
Objavi komentar