Potrebno:
Za kore x3:
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1 kašikica kakaa
1 kašika ulja
pola praška za pecivo
Za fil :
600 ml mleka
2 pudinga od vanile
4 kašike šećera
125 gr margarina
100 gr šećera u prahu
400 ml slatke pavlake
200 – 300 gr jagoda
Za glazuru :
1 čokolada
1-2 kašike ulja
1 kašika mlijeka
Priprema:
Priprema:
Za kore umutiti jaja sa šećerom pa dodati ulje i ostale navedene sastojke i sad zavisi dali volite deblje ili tanje kore .Ja sam pekla u tepsiji 28 nekih 10 -15 min u zagrijanj rerni na 200 stepeni zavisno od rerne .Kore malo poprskati mlijekom i ostaviti da se ohlade .
Za fil:
Umutiti puding sa šećerom i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
Kada se zgusnuo skloniti da se ohladi.
Ulupati penasti margarin i šećer u prahu, pa dodati im ohladjeni puding koji smo prethodno razbili mikserom.
Umutiti sve zajedno.
Ulupati slatku pavlaku i dodati pola slatke pavlake pudingu pa opet umutiti.
Preko kore namazati sloj slatke pavlake, poredjati iseckane jagode i naneti pola puding krema.
Ponoviti postupak,voditi računa da ostane i kreme za odgore.
Ostaviti u frižider 2h da odstoji i stegne se.
Za fil:
Umutiti puding sa šećerom i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
Kada se zgusnuo skloniti da se ohladi.
Ulupati penasti margarin i šećer u prahu, pa dodati im ohladjeni puding koji smo prethodno razbili mikserom.
Umutiti sve zajedno.
Ulupati slatku pavlaku i dodati pola slatke pavlake pudingu pa opet umutiti.
Preko kore namazati sloj slatke pavlake, poredjati iseckane jagode i naneti pola puding krema.
Ponoviti postupak,voditi računa da ostane i kreme za odgore.
Ostaviti u frižider 2h da odstoji i stegne se.
Ohlađenu tortu prelijte glazurom od čokolade koju ste istopili na pari ili laganoj vatri .Dekorisati jagodama i to je to .Uživajte u čarobnoj poslastici .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar