Potrebno :
Za koru od sira
600 g sitnog sira
200 g šećera
6 jaja
1/2 kašike brašna
1/2 kašike gustina
125 g margarina
1 prašak za pecivo
Za koru od badema:
5 jaja
100 g mlevenih badema
150 g šećera
80 g brašna
50 g gustina
1 prašak za pecivo
120 ml ulja
Za fil:
5 dl mleka
5 kašika brašna
2 vanil-šećera
200 g šećera
250 g margarina
Priprema
Za koru od sira:
U odgovarajućoj posudi umutiti omekšali margarin sa šećerom, pa postepeno dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje.
Dodati sitni sir, brašno, gustin i prašak za pecivo, pa izmiksati.
Posebno umutiti belanca u čvrst sneg. Sjediniti sa smesom od sira i polako promešati. Tepsiju 20×30 cm obložiti papirom za pečenje, pa sipati u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 30 min.
Za koru od badema:
Belanca sa šećerom umutiti u čvrst šam.
Potom dodavati jedno po jedno žumance, brašno, bademe i ulje, te polako mešati varjačom dok se ne dobije ujednačena smesa.
Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC dok ne porumeni. Pečeni biskvit uzdužno preseći napola.
Za Fil:
U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i vanil-šećer, pa kuvati dok ne proključa.
Posebno umutiti preostalo mleko sa brašnom, sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne. U ohlađeni fil dodati omekšali margarin i izmiksati.
Slaganje :
U tepsiju staviti prvu koru od badema i premazati je 1/3 fila, prekriti korom od sira i rasporediti 2/3 fila. Zatim staviti drugu koru od badema i premazati preostalim filom.
Ukrasite po želji .Ostaviti u frižider da se ohladi do posluživanja .
Prijatno!