Potrebno
Za koru:
2 belanca
200 g mlevenih oraha
50 g mlevenog keksa
200 g prah šećera
1 limun-korica
200 g mlevenih oraha
50 g mlevenog keksa
200 g prah šećera
1 limun-korica
Za Fil:
2 kuvana žumanca
100 g margarina
100 g prah šećera
100 g margarina
100 g prah šećera
Priprema
Za koru :
Belanca penasto umutiti u čvrst sneg na pari , dodati mlevene orahe, mleveni keks, prah šećer i narendanu koricu limuna. Sve dobro izmešati. Ukoliko vam se učini da je masa mekana, dodajte još malo keksa kako bi se lakše oblikovala kora.
Dasku obložite providnom folijom, posipite po njoj kristal šećer i izručite masu pa je oklagijom izravnajte na debljinu od oko 5-6 mm.
Za fil :
Umutite kuvana žumanca sa margarinom i prah šećer. Ravnomerno namažite preko kore i uz pomoć folije umotajte rolat, lagano da vam ne bi pucao.
Gotov rolat umotajte u foliju i tako uvijenog ga kotrljajte po radnoj ploči napred-nazad da se lepo oblikuje, pa ga ostavite da se dobro stegne pre sečenja. Najbolje bi bilo da vam odstoji dan-dva, ukoliko niste baš nestrpljivi, ali verujte, lepše se seče kada je dobro ohladjen i prosušen.
Napomena u orginalnom receptu bjelanjca netreba mutiti na pari a ja sam radila tako a vi kako hoćete ja nevolim živa jaja u kolaču .
Napomena u orginalnom receptu bjelanjca netreba mutiti na pari a ja sam radila tako a vi kako hoćete ja nevolim živa jaja u kolaču .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar