Potrebno
Za koru:
4 jajeta
6kašika šećera
1 vanilin šećer
6 kašika brašna
1 kesica 2 u 1 kafe
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
1 dcl ulja
1 dcl vode
Za kremu:
1 l mleka
7 kašika oštrog brašna
150 gr šećera
150 gr margarina sa aromom vanile (može i običan)
150 gr kokosa
I još:
kokos za posipanje
Priprema
Za kremu :
Kada pravim kolače sa kremom koji treba da se prohladi, pa se tek onda dodaje margarin, ja prvo pravim krem, pa tek onda koru. Iz tog razloga, prvo razmutite brašno za kremu sa 2 – 3 dcl hladnog mleka (koristite viljušku ili žicu za mućenje), da dobijete masu bez grudvica, koja je tečna. Ostatak mleka, zajedno sa šećerom, stavite da provre. Kada je provrlo, sipajte razmućeno brašno u provrlo mleko stalno mešajući žicom. Kuvajte, svo vreme mešajući krem kako vam se krem ne bi zgrudvao. Kada se zgusne, ostavite ga da se hladi.Kada se krema prohladila, dodajte u nju margarin sobne temperature, pa dobro umutite mikserom. Dobićete finu, vazdušastu kremu. Na kraju, umiksajte kokos.
Za koru:
Umutite mikserom jaja sa šećerom i vanilin šećerom, da budu penasta. Izmešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i 2 u 1 kafu. Postepeno, lagano mešajući, dodajte u umućena jaja. Na kraju, polako sipajte i polako umešajte ulje i vodu. U tepsiju stavite papir za pečenje, pa preko njega sipajte pripremljenu masu za koru. Stavite da se peče na 200°C oko 20-tak minuta ili dok čačkalica ne izadje suva iz testa.
Kada je kora pečena, prekrijte tepsiju tacnom, pa preokrenite da kora padne na tacnu. Skinite papir i ravnomerno razmažite kremu po kori. Odozgo pospite kokosom, pa stavite u frižider da se hladi. Kada se kolač dobro ohladio, isecite ga na kocke i poslužite.
Prijatno!