Potrebno
Za koru :
6 kom belanaca
6 kasika secera
6 kasika brasna
6 kom belanaca
6 kasika secera
6 kasika brasna
mala kašikica praška za pecivo
Za preliv:
2 dl mleka
2 kasike secera
Za fil:
6 žumanjaka
250gr secera u prahu
250gr margarina
2 kom kisele pavlake
300gr mlevenog keksa ili oraha
Za preliv:
2 dl mleka
2 kasike secera
Za fil:
6 žumanjaka
250gr secera u prahu
250gr margarina
2 kom kisele pavlake
300gr mlevenog keksa ili oraha
Za završni dio
2 slaga
ili 250 ml slatko vrhnje
Priprema
Priprema
Za kore:
Umutiti belanca, secer i brasno i staviti u podmazan pleh da se pece na 180 stepeni.Kad dobije blago zuckastu boju kora je pecena (15-20min zavisi od rerne). Kad se kora ohladi ,izbockati je viljuskom i odvojiti krajeve od tepsije.
Umutiti belanca, secer i brasno i staviti u podmazan pleh da se pece na 180 stepeni.Kad dobije blago zuckastu boju kora je pecena (15-20min zavisi od rerne). Kad se kora ohladi ,izbockati je viljuskom i odvojiti krajeve od tepsije.
Za preliv :
Staviti mleko i secer da zavri i preliti hladnu koru.Sacekati da upije.
Za fil :
Žumanjke umutiti na pari a posebno umutiti dobro margarin(sobne temperature) sa secerom u prahu, zatim dodati dve pavlake i keksi umućene prohlađene žumanjke.Sto se duze muti fil bude lepsi,vazdusastiji ali je sasvim dovoljno i 5-10min.
Nafilovati koru kremom i odgore staviti dva umucena slagaili slatko vrhnje .Dobro ohladiti u frižideru do služenja .Kolač je jako sočan i kremast nije puno sladak i zbog toga brzo nestane .
Nafilovati koru kremom i odgore staviti dva umucena slagaili slatko vrhnje .Dobro ohladiti u frižideru do služenja .Kolač je jako sočan i kremast nije puno sladak i zbog toga brzo nestane .
Prijatno!