petak, 8. rujna 2017.

Torta za sve prilike !




Potrebno

Za koru  :

6 kom belanaca
6 kasika secera
6 kasika brasna
mala kašikica praška za pecivo

Za preliv:

2 dl mleka
2 kasike secera


Za fil:

6 žumanjaka
250gr secera u prahu

250gr margarina

2 kom kisele pavlake
300gr mlevenog keksa ili oraha

Za završni dio
2  slaga
ili 250 ml slatko vrhnje

Priprema
Za kore:

Umutiti belanca, secer i brasno i staviti u podmazan pleh da se pece na 180 stepeni.Kad dobije blago zuckastu boju kora je pecena (15-20min zavisi od rerne). Kad se kora ohladi ,izbockati je viljuskom i odvojiti krajeve od tepsije.

Za preliv :
Staviti mleko i secer da zavri i preliti hladnu koru.Sacekati da upije.

Za fil :
Žumanjke umutiti na pari a posebno umutiti dobro margarin(sobne temperature) sa secerom  u prahu, zatim dodati dve pavlake i keksi umućene prohlađene  žumanjke.Sto se duze muti fil bude lepsi,vazdusastiji ali je sasvim dovoljno i 5-10min.

Nafilovati koru  kremom i odgore staviti dva umucena slagaili slatko vrhnje .Dobro ohladiti u frižideru do služenja .Kolač je jako sočan i kremast nije puno sladak i zbog toga brzo nestane .
Prijatno!


































Nema komentara:

Objavi komentar