Jedna od najpopularnijih torti. Prigodna za razne svečanosti, jafa keksu u torti teško je odoleti.
Za koru:
14 jaja
14 kašika šećera
14 kašika prezle
14 kašika oraha
Fil I:
1l mleka
8 kašika šećera
8 kašika brašna
250 gr margarina
Fil II:
1dl vode
200 gr šećera
4 štangle čokolade
200 gr oraha
250gr margarina
Još:
oko 600 gr jafa keksa
Prirema:
Kora: Umutiti 7 belanaca, dodati šećer pa zumanca. Dodati 7 kašika prezle i 7 kašika oraha. Izmešati varjačom pa izliti u pleh iz rerne pa ispeći u rerrni zagrijanoj na 200 stepeni nekih 20 min zavisno od rerne .
Ispeći još jednu koru i obe preseći po pola.
Fil I: U mleko zakuvati brašno i šećer pa ohladiti. Tome dodati jedan penasto izmiksiran margarin
Fil II: Vodu, šećer, čokoladu i orahe skuvati pa ohladiti. Dodati izmiksiran margarin.
Filovanje: Kora, fil I, jafa, fil I, kora, fil II, kora fil I, jafa, fil I, kora. Sa ostatkom fila premazati celu tortu.
Dekoracija po želji.Ohladite tortu u frižideru prije posluživanja .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar