nedjelja, 8. listopada 2017.

Čokoladni Rolat


Potrebno:
Kora :
 6 jaja
 6 kasika šećera
 6 kasika glatkog brašna
 3 kasike kakaoa
 5 gr praška za pecivo
 100 ml mleka
 100 ml ulja
Krema:
 1 puding od čokolade
 šećera po želji
 300 ml mlijeka
 50 gr čokolade za kuhanje
 125 gr margarina za kreme
Glazura:
 100 gr čokolade za kuvanje
 ulje
Pripremanje:
Biskvit:
Bjelanjke umutiti  u čvrsti sneg. Žumanjke i šećer penasto izmutiti. U žumanjke dodati ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao pa sve dobro promešati pazeći da ne ostanu grudice.
Na kraju pažljivo umešati umućene  bjelanjke. Pećnicu zagrejati na 180*C. Lim za pečenje obložiti papirom.
Izliti smesu u lim za pečenje i peći oko 10 minuta na 180 C. Pečenu koru dobro ohladiti. Ne rolati  pre premazivanja kremom.
Krema:
U zdelicu odvojiti malo mleka, dodati puding i šećer pa dobro promešati da ne ostanu grudice.
U posudu uliti ostatak mleka i zakuvati. U vruće mlijeko dodati puding i skuvati ga. U još vrući puding dodati čokoladu i dobro promešati da se čokolada skroz otopi.
Puding dobro ohladiti. U ohladjeni puding umešati margarin i kremu dobro izraditi. Ohladjenu koru  premazati kremom i zarolati.
Za glazuru otopiti čokoladu i ulje pa preliti preko rolade.

Prijatno!

2 komentara: