Potrebno:
Kora :
6 jaja
6 kasika šećera
6 kasika glatkog brašna
3 kasike kakaoa
5 gr praška za pecivo
100 ml mleka
100 ml ulja
6 kasika šećera
6 kasika glatkog brašna
3 kasike kakaoa
5 gr praška za pecivo
100 ml mleka
100 ml ulja
Krema:
1 puding od čokolade
šećera po želji
300 ml mlijeka
50 gr čokolade za kuhanje
125 gr margarina za kreme
šećera po želji
300 ml mlijeka
50 gr čokolade za kuhanje
125 gr margarina za kreme
Glazura:
100 gr čokolade za kuvanje
ulje
ulje
Pripremanje:
Biskvit:
Bjelanjke umutiti u čvrsti sneg. Žumanjke i šećer penasto izmutiti. U žumanjke dodati ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao pa sve dobro promešati pazeći da ne ostanu grudice.
Na kraju pažljivo umešati umućene bjelanjke. Pećnicu zagrejati na 180*C. Lim za pečenje obložiti papirom.
Izliti smesu u lim za pečenje i peći oko 10 minuta na 180 C. Pečenu koru dobro ohladiti. Ne rolati pre premazivanja kremom.
Na kraju pažljivo umešati umućene bjelanjke. Pećnicu zagrejati na 180*C. Lim za pečenje obložiti papirom.
Izliti smesu u lim za pečenje i peći oko 10 minuta na 180 C. Pečenu koru dobro ohladiti. Ne rolati pre premazivanja kremom.
Krema:
U zdelicu odvojiti malo mleka, dodati puding i šećer pa dobro promešati da ne ostanu grudice.
U posudu uliti ostatak mleka i zakuvati. U vruće mlijeko dodati puding i skuvati ga. U još vrući puding dodati čokoladu i dobro promešati da se čokolada skroz otopi.
Puding dobro ohladiti. U ohladjeni puding umešati margarin i kremu dobro izraditi. Ohladjenu koru premazati kremom i zarolati.
Za glazuru otopiti čokoladu i ulje pa preliti preko rolade.
U posudu uliti ostatak mleka i zakuvati. U vruće mlijeko dodati puding i skuvati ga. U još vrući puding dodati čokoladu i dobro promešati da se čokolada skroz otopi.
Puding dobro ohladiti. U ohladjeni puding umešati margarin i kremu dobro izraditi. Ohladjenu koru premazati kremom i zarolati.
Za glazuru otopiti čokoladu i ulje pa preliti preko rolade.
Prijatno!
Koja je velicina pleha?
OdgovoriIzbrišiKoja je velicina pleha?
OdgovoriIzbriši