nedjelja, 8. listopada 2017.

Savršena" MAĐARICA"


Potrebno:
Tijesto
 300 gr brašna
 100 gr putera
 100 gr šećera
 ½ kašičice praška za pecivo
 3 kašike milerama
 1 jaje

Krema
 500 ml mlijeka
 200 gr šećera
 150 gr putera
 100 gr čokolade
 4 kašike brašna
 1 kašika kakaa

Preljev
100 gr čokolade
 60 gr putera
 2 kašike vode
 2 kašike šećera
 2 kašike ulja
Priprema:
Umijesite tijesto od svih navedenih sastojaka i podijelite na 6 dijelova.
Razvucite i svaku pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 10-ak minuta.
Šećer otopite dok se ne karamelizira pa prelijte sa 400 ml vrelog mlijeka i kuhajte dok se ne otopi.
Otopite čokoladu i puter, ostatak mlijeka umutite sa brašnom i kakaom pa dodajte u karamel smjesu zajedno sa čokoladom i puterom pa kuhajte dok se ne zgusne.
Kore mažite kremom i slažite jednu na drugu.
Otopite čokoladu, puter, šećer, vodu i ulje pa prelijte preko kolača.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar