nedjelja, 8. listopada 2017.

Najbrža baklava bez kora



Potrebno:
150 grama šećera
 2 kašike  ulja
 3 bjelanjka
  2 jaja
 100 grama brašna
 300 grama sjeckanih oraha
 3 kašike soka od naranče
 prstohvat soli
prstohvat cimeta
Preljev:
 150 grama šećera
 1 kašika  meda
 1 dcl soka od iscjeđene naranče
 1 žlica soka od iscjeđenog limuna
malo cimeta
Priprema
Izmiksajte jaja i bjelanjke sa šećerom i dodajte ostale sastojke i umutite da se masa ujednači  .
Stavite peći u tepsiju veličine 20×25 .
Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
Preljev zagrijte dok se šećer ne otopi.
Pečeni kolač prelijte sa preljevom i ohladite.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar