Potrebno:
8 dcl mlijeka
8 kašike brašna
8 kom jaja
4 žlice šećera
1 vanilija
200 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
5 kašika sitnog šećera
500 gr keksa petit
8 kašike brašna
8 kom jaja
4 žlice šećera
1 vanilija
200 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
5 kašika sitnog šećera
500 gr keksa petit
Priprema:
Odjeliti žumanjke od bjeljanjaka. Mlijeko staviti kuhati ali odvojiti 2 dcl. U žumanjke staviti šećer i mutiti mikserom pa dodati vaniliju i brašno i dalje mutiti mikserom pa lagano dodavati mlijeko (2dcl koja smo odvojili).
Ukuhati u preostalo mlijeko da nebude grudica, možemo si pomoći mikserom. Staviti da se ohladi(može i u hladnu vodu ali moramo koji puta promješati da se nestvore grudice(i to radim mikserom).
U međuvremenu pjenasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti čokoladu.
Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da krema bude pjenasta.
Na tacnu složimo kekse premažemo keks kuhanom kafom.
Od fila odvojimo par kašika za gore a ostatak podijelimo na dva dijela, jedan ostaje žut a u drugi dodamo otopljenu čokoladu.
Na kekse stavimo žuti fil pa kekse pa smeđi fil pa keks. Keks svaki puta mažemo sa kuhanom kafom. Gore stavimo žuti fil koji smo odvojili i naribamo čokoladu.
Stavimo u hladnjak da keks opusti i fil se stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar