Sastojci
4 jaja
150 gr omekšalog maslaca
250 gr šećera
250 gr oštrog brašna
250 gr jogurta
250 gr šećera
250 gr oštrog brašna
250 gr jogurta
1/2 praška za pecivo
krema:
50o gr jogurta
4 žumanjka
40 gr škrobnog brašna
100 gr šećera
4 žumanjka
40 gr škrobnog brašna
100 gr šećera
Priprema:
Bjelanjke izmutite u čvrsti snijeg, dodajte im prstohvat soli da budu čvršći. Zagrijte pećnicu na 180°C.
Namastite kalup za torte promjera najbolje 22.
Mutite maslac sa šećerom, dodajte jogurt i žumanjke, pa umiješajte brašno i prašak za pecivo .U orginalni recept neide prašak za pecivo a ja sam ga dodala pošto mi je bez puno tvrđi.
Lagano kuhačom na kraju umiješati bjelanjke i peći oko 30-40 minuta. Ne otvarajte pećnicu u toku pečenja, jer će vam se tijesto “spustiti ”.
Za kremu rastopite jogurt s malo gustina, da se gustin otopi.
Promiješati jogurt, žumanjke, šećer i škrob, pa na srednjoj varti kuhati da se lijepo zgusne.
Pokriti folijom i ohladiti,poslužiti s hladnom jogurtinom .Ukoliko volite suhe kolače kremu nemorate ni praviti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar