nedjelja, 8. listopada 2017.

"JOGURTINA "


Sastojci
  4 jaja
  150 gr  omekšalog maslaca
 250 gr šećera
 250 gr oštrog brašna
 250 gr jogurta
1/2 praška za pecivo
krema:
 50o gr jogurta
 4 žumanjka
 40 gr škrobnog brašna
 100 gr šećera
Priprema:
Bjelanjke izmutite u čvrsti snijeg, dodajte im prstohvat soli da budu čvršći. Zagrijte pećnicu na 180°C.
Namastite kalup  za torte promjera najbolje 22.
Mutite maslac sa šećerom, dodajte jogurt i žumanjke, pa umiješajte brašno i prašak za pecivo .U orginalni recept neide prašak za pecivo a ja sam ga dodala pošto mi je bez puno tvrđi.
Lagano kuhačom na kraju umiješati bjelanjke i peći oko 30-40 minuta. Ne otvarajte pećnicu u toku pečenja, jer će vam se tijesto “spustiti ”.

Za kremu rastopite jogurt s malo gustina, da se gustin otopi.
Promiješati jogurt, žumanjke, šećer i škrob, pa na srednjoj varti kuhati da se lijepo zgusne.
Pokriti folijom i ohladiti,poslužiti s hladnom jogurtinom .Ukoliko volite suhe kolače kremu nemorate ni praviti.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar