Potrebno
za fil:
3 žumanca
2 kašike brašna
1 kiselo vrhnje
1 margarin
malo soli
I još
20 dkg šunke po želji
20 dkg sira
Za tijesto
1 kg brašna
2 jogurta
1/2 čaša od jogurta ulja
1 čaša mlijeka
Priprema:
Zamjesiti tijesto i ostaviti ga na toplom da se ukvasi. Kad se ukvasilo podjeliti ga na četri dijela.
U međuvremenu mikserom izmutiti fil. Svaku četvrtinu tijesta dobro razvaljati i namazati filom te preko njega posuti narendanom šunkom i sirom.
Tijesto zarolati i isjeći na komade duge oko 10 cm. To ponoviti sa svim tijestom. Peći u pećnici na 180 – 200 dok ne porumene.
3 žumanca
2 kašike brašna
1 kiselo vrhnje
1 margarin
malo soli
I još
20 dkg šunke po želji
20 dkg sira
Za tijesto
1 kg brašna
2 jogurta
1/2 čaša od jogurta ulja
1 čaša mlijeka
1 svježi kvasac
1 prašak za pecivo
malo soli
1 prašak za pecivo
malo soli
Priprema:
Zamjesiti tijesto i ostaviti ga na toplom da se ukvasi. Kad se ukvasilo podjeliti ga na četri dijela.
U međuvremenu mikserom izmutiti fil. Svaku četvrtinu tijesta dobro razvaljati i namazati filom te preko njega posuti narendanom šunkom i sirom.
Tijesto zarolati i isjeći na komade duge oko 10 cm. To ponoviti sa svim tijestom. Peći u pećnici na 180 – 200 dok ne porumene.
Poslužiti tople.
Prijatno!