subota, 30. rujna 2017.

Brzi kolač sa kakaom i jogurtom : Bez vage i zahtjevnih postupaka, gotov za tren






Potrebno

Za koru :

 3 jogurta (taman da imamo i mjericu),

 3 čaše od jogurta šećera,

 3 čaše od jogurta brašna,

 1 kašičica sode bikarbone,

 1 čaše od jogurta ulja,

 3 kašike kakaa

Za preljev:

 10 kašika šećera,

 17 kašika mlijeka,

 1/2 (125 g) margarina,

 3 kašike kakaa

Priprema:

Kora:
Od navedenih sastojaka napravimo smjesu. Treba je dobro umuti dok ne postane glatka, jednolična.
Prebaciti u četvrtasti kalup i peći otprilike pola sata na 200°C. Naravno, treba provjeriti čačkalicom i gotovo je kada se čačkalica zabode i ostane suha. Onda ostavimo tijesto da miruje nekih 5 minuta, a mi se za to vrijeme bacimo na kuhanje preljeva.

Preljev:
Svi sastojci se prokuhaju dok ne postanu ujednačena masa koju zatim prelijemo preko kolača.

Prije toga treba kolač izrezati na kocke i sipati preljev preko rezova, da se dobro natope, a zatim i preko cijelog kolača.
Ostavimo da kolač dobro upije sirup nekih pola sata, i gozba može početi!
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar