Kore:
4 belanca
125 gr šećera
120 gr mlevenih oraha
1 kašika brašna
prstohvat soli
Krem:
4 žumanca
125 gr šećera
2 kašike mleka
25 gr kakaoa
125 gr margarina
ekstrakt vanile ili ruma po želji
Glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
seckani orasi
Priprema:
Ulupati belanca sa prstohvatom soli pa dodati šećer i nastaviti mućenje.
Kada ste ih dobro umutili i pena je postala čvrsta dodati mlevene orahe i brašno pa sjediniti varjačom.
Istresti sve u obložen veliki pleh od rerne i staviti na 170 stepeni da se peče 20 – 25 minuta.
Pečen biskvit ohladiti pa preseći po širini na tri jednaka dela, da se dobiju tri jednake trake.
Ulupati žumanca sa šećerom, dodati mleko i staviti na paru da se kuva.
Kuvati 10 – 25 minuta od stavljanja na paru.
Na pola kuvanja dodati kakao i mešati.
Ostaviti da se ohladi.
Margarin sobne temperature ulupati da bude panest pa mu odati ohladjen krem i umutiti sve zajedno.
Premazati dve kore ovim filom i preklopiti trećom korom.
Otopiri čokoladu sa uljem, premazati preko kolača pa posuti bogato orasima.
Ostaviti kolač malo da odstoji pa poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar