subota, 30. rujna 2017.

Kokos kolač sa orasima








Kore:

4 belanca
125 gr šećera
120 gr mlevenih oraha
1 kašika brašna
prstohvat soli
Krem:

4 žumanca
125 gr šećera
2 kašike mleka
25 gr kakaoa
125 gr margarina
ekstrakt vanile ili ruma po želji

Glazura:

100 gr čokolade
3 kašike ulja
seckani orasi

Priprema:

Ulupati belanca sa prstohvatom soli pa dodati šećer i nastaviti mućenje.

Kada ste ih dobro umutili i pena je postala čvrsta dodati mlevene orahe i brašno pa sjediniti varjačom.

Istresti sve u obložen veliki pleh od rerne i staviti na 170 stepeni da se peče 20 – 25 minuta.

Pečen biskvit ohladiti pa preseći po širini na tri jednaka dela, da se dobiju tri jednake trake.

Ulupati žumanca sa šećerom, dodati mleko i staviti na paru da se kuva.

Kuvati 10 – 25 minuta od stavljanja na paru.

Na pola kuvanja dodati kakao i mešati.

Ostaviti da se ohladi.

Margarin sobne temperature ulupati da bude panest pa mu odati ohladjen krem i umutiti sve zajedno.

Premazati dve kore ovim filom i preklopiti trećom korom.

Otopiri čokoladu sa uljem, premazati preko kolača pa posuti bogato orasima.

Ostaviti kolač malo da odstoji pa poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar