ponedjeljak, 4. lipnja 2018.

Prijedlog za ručak ili večeru :Tikvice punjene bijelim mesom-Odličan ručak očas posla !



Počela je sezona tikvica donosimo vam jedan vrlo jednostavan recept za veoma ukusan ručak od svega par potrebnih namjernica .

Potrebno:

500gr pilećih fileta
1 veća glavica luka
2-3 čeha belog luka
4-5 tikvica
curyy
so, biber
kečap
2 dl kisele pavlake
sitno sjeckani peršun
Priprema :

Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso iseckajte na što sitnije kockice(možete i samljeti ako imate mašinu za meso) i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte curry, posolite i pobiberite. Punite tikvice ovom smjesom, poredajte ih u vatrostalnu zdjelu   pre pečenja malo  ih prelijte kečapom. Stavite peći u zagrijanu rernu na 200c nekih pola sata .Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom  i pospite sitno sjeckanim peršunom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.

Poslužiti toplo .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar