Počela je sezona tikvica donosimo vam jedan vrlo jednostavan recept za veoma ukusan ručak od svega par potrebnih namjernica .
Potrebno:
500gr pilećih fileta
1 veća glavica luka
2-3 čeha belog luka
4-5 tikvica
curyy
so, biber
kečap
2 dl kisele pavlake
sitno sjeckani peršun
Priprema :
Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso iseckajte na što sitnije kockice(možete i samljeti ako imate mašinu za meso) i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte curry, posolite i pobiberite. Punite tikvice ovom smjesom, poredajte ih u vatrostalnu zdjelu pre pečenja malo ih prelijte kečapom. Stavite peći u zagrijanu rernu na 200c nekih pola sata .Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i pospite sitno sjeckanim peršunom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.
Poslužiti toplo .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar