ponedjeljak, 4. lipnja 2018.

Fantazija okusa čokolada i jagode :Najbolja čokoladna torta sa jagodama !


Čisto oduševljenje jagode i čokolada fantazija okusa iskoristite sezonu jagoda i oduševite svoje najmilije .Kolko je dobra nije puno zahtjevna za napravit.

Potrebno
Za koru:

4 jaja ,
10 kašika šećera,
2 kašike šećera,
1 prašak za pecivo,
150g čokolade,
100g putera .

Za preliv:
100ml mleka,
1 čašica likera od čokolade ili kašika ruma,
ili 1 šaša čokoladog mleka.

Za fil:
600ml slatke pavlake,
300g krem sira,
250g šećera u prahu,
300g čokolade,
jagode po potrebi.

Za glazuru:
3 kašike vode ,
100g putera,
150g čokolade,
3 kašike šećera u prahu.

Priprema
Za koru :
Odvojiti belanca od žumanaca.Umutiti žumanca sa šećerom i puterom koji je odstojao na sobnoj temperaturi.
Umutiti belanca panasto i dodati ih u posudu sa žumancima.
Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i rastopljenu čokoladu i sve lepo sjediniti kuhačom .
U okrugao kalup veličine 28cm staviti pek papir i izliti smesu za koru.
Koru peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 20 minuta (čačkalicom proveriti da li je gotova).
Izvaditi koru iz kalupa, skloniti papir i vratiti je u kalup, čačkalicom je izbušiti na nekoliko mesta.
Preliti je sa toplim mlekom pomešanim sa čoko likerom ili čokoladnim mlekom.
Za fil:
Krem sir umutiti sa šećerom u prahu.
Slatku pavlaku dobro umutiti i sjediniti je sa umućenim krem sirom.Rastopiti čokoladu i dodatui je filu.
Rasporediti fil preko kore.Pre fila na zidove kalupa možete staviti isečene jagode.
U fil rasporediti jagode jednu do druge uspravno.
Za glazuru :
Rastopiti šećer u prahu sa vodom, dodati čokoladu i puter.
Kada se sve rastopi premazati preko torte i ostaviti je da odstoji.Dekorisati je seckanom čokoladom i jagodama.
Uživajte u ovoj čokoladnoj fantaziji .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar