nedjelja, 3. lipnja 2018.

Domaći Sok od zove !


Ovaj sok još zovu zdravlje u čaši pošto znamo  da je zova jako zdrava  da liječi mnoge bolesti a uz to je predivnog mirisa koji nas osvaja .
Potrebno :
30 cvjetova zove
3 l vode
40 g limuntosa
3 limuna
3 kg  smeđeg šećera(može i obični al je zdravije sa smeđim )

Priprema:

Zovu uberite na čistom mjestu koje nije pored puta i zagađeno .Zovu je potrebno brati kad je 100 %iscvala tad je naj zdravija i najbolja   .Zovu očistte tj moraju biti sami čisti cvjetovi  bez lišća pazite da nema koja bubica .
Potopite cvjetove zove u vodu sa limunskom kiselinom i na kriške izrezanim limunovima s korom. Dobro izmiješajte i ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mjestu 24 sata.
Drugi dan tekućinu procijedite pa dodajte šećer i dobro promiješajte. Ostavite da stoji još 24 sata uz povremeno miješanje.
Nakon 48 sati sirup je spreman za pretakanje  u staklene flaše .(Potrebne su flaše sa orginalnim čepom po mogućnost one širokog grla  .Flaše staviti u veći lonac  sa vodom i prokuhati od početka kuhanja kuhati samo par minuta i spremiti flaše u ćebe ili veći stolnnjak  .Na ovaj ga način sok  možete čuvati do godinu dana na hladnom i tamnom mjestu. Mnogi rade sok bez kuhanja a za moju sigurnost od kvarenja ja vrlo malo prokuham samo da se vakumom zatvore flaše .




Nema komentara:

Objavi komentar