Kremasta i ukusna posna torta sa rumom .
Potrebno:Za kore
250 g meda
100 g čokolade posne
400 ml kisele vode
200 ml ulja
250 g šećera
300 g mljevenih oraha
25 kašika brašna
1 kašičica sode bikarbone
Za fil:
6 pudinga od čokolade
500 ml vode
300 g čokolade posne
250 g margarina posnog
200 g šećera u prahu
300 ml ruma
Za drugi fil :
300 g posnog šlaga
600 ml kisele vode
300 g posnog šlaga
600 ml kisele vode
Za dekoraciju:
po želji
Priprema:
Za kore
U sudu na pari otopiti čokoladu i med i ostaviti da se ohladi.
Dodati kiselu vodu, ulje, šećer, mljevene orahe bršno i sodu bikarbonu, pa dobro izmešati. Dobijenu smesu podeliti na tri dijla. Rernu zagrejati na 180°C. Od svakog dela ispeći jednu koru u podmazanom i brašnom posutom okruglom kalupu za torte.Ili ispecite jednu u velikom plehu pa presijecite na tri jednake trake ,
Za fil
U šerpu sipati 400 ml vode i staviti da kuha. Posebno rastvoriti puding u 100 ml vode. Kad voda proključa, skuvati puding, umešati rum i čokoladu da se rastopi. Povremeno promiješati dok se hladi.
Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenom kremom.
Za drugi fil:
po želji
Priprema:
Za kore
U sudu na pari otopiti čokoladu i med i ostaviti da se ohladi.
Dodati kiselu vodu, ulje, šećer, mljevene orahe bršno i sodu bikarbonu, pa dobro izmešati. Dobijenu smesu podeliti na tri dijla. Rernu zagrejati na 180°C. Od svakog dela ispeći jednu koru u podmazanom i brašnom posutom okruglom kalupu za torte.Ili ispecite jednu u velikom plehu pa presijecite na tri jednake trake ,
Za fil
U šerpu sipati 400 ml vode i staviti da kuha. Posebno rastvoriti puding u 100 ml vode. Kad voda proključa, skuvati puding, umešati rum i čokoladu da se rastopi. Povremeno promiješati dok se hladi.
Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenom kremom.
Za drugi fil:
Posni šlag umutiti sa kiselom vodom.
Slaganje :
Na tacnu za serviranje staviti jednu koru, premazati je prvo filom, potom sa šlagom . Postupak filovanja ponovljati do kraja .Dekorisati po želji .
Na tacnu za serviranje staviti jednu koru, premazati je prvo filom, potom sa šlagom . Postupak filovanja ponovljati do kraja .Dekorisati po želji .
Tortu ostaviti u frižider bar 4 sata do služenja .
Ohlađenu tortu sjeći na parćad pa poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar