Priprema
Za kore:
(sastojci su za 3 kore veličine 35x25cm)
15 belanaca
450 gr šećera
3 kašike sirćeta
300 gr mlevenih oraha
6 kašika brašna
3 kašike prezle
Za fil:
15 žumanaca
15 kašika šećera
400 gr margarina
100 gr čokolade
Za preliv od šećera:
250 gr šećera
50 gr margarina
Za preliv od čokolade:
250 gr čokolade za kuvanje
50 gr margarina
Priprema
Za kore:
Umutiti 5 belanaca sa 150 gr šećera u čvrstu pjenu.Dodati kašiku sirćeta i mutiti još malo.
Pomiješati 100 gr oraha, 2 kašike brašna i 1 kašiku prezle.Dodati u umućena belanca i varjačom sjediniti u kompaktnu masu.Izliti u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći 35 minuta na 175 stepeni.Postupak ponoviti još 2 puta.
Prvo pravimo prelive pa onda fil .
Umutiti 5 belanaca sa 150 gr šećera u čvrstu pjenu.Dodati kašiku sirćeta i mutiti još malo.
Pomiješati 100 gr oraha, 2 kašike brašna i 1 kašiku prezle.Dodati u umućena belanca i varjačom sjediniti u kompaktnu masu.Izliti u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći 35 minuta na 175 stepeni.Postupak ponoviti još 2 puta.
Prvo pravimo prelive pa onda fil .
Za preliv od šećera:
Otopiti šećer na tihoj vatri, dodati margarin, dobro promešati i preliti preko svake kore.
Za preliv od čokolade:
Otopiti čokoladu, dodati margarin pa preliti preko stegnutog šećera.
Za fil:
Žumanca umutiti sa šećerom i skuvati na pari u gustu smjesu kad je gotovo u vruće dodati čokoladu pa ohladiti.
Ohlađen fil spojiti sa umućenim margarinom i filovati kore koje ste predhodno premazali sa obadva preliva koji su se prohladili već na korama .Tortu ostaviti u frižider bar 3 sata prije služenja da se ukusi sjedine i kore malo opuste .Torta je vrhunska vjerujte biće vam u slast svaki zalogaj .Ukrasiti po želji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar